NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT

Táplálkozás terápia

Az egészséges eledeleknek gyógyhatásuk van... A görög orvos, Hippokrátész, aki a mai orvoslás atyja, állítólag azt mondta: ‘Az étel legyen az orvosságod és orvosságod legyen az ételed.’ Ma, 2500 évvel később érdemes ezt a tanácsot követni. Az egészséges táplálkozás, változatos diétával a legegyszerűbb és leghatásosabb módja annak, hogy a rák elleni küzdelmünk sikerét növeljük.

Például, sokféle fejes zöldség, mint a káposzta vagy a brokkoli ráksejt-ellen küzdő elemeket tartalmaz. A nyers ételekben lévő tápanyagok is segíthetnek abban, hogy jól reagáljunk a hagyományos terápiákra. Például, a ragyogóan színes gyümölcsök és zöldségek, valamint a hidegvizi halak tartalmaznak olyan elemeket, amik a sugárzás mérgező hatását csökkentik és a kemoterpáia sikerét fokozzák. Viszont egyes eledelek túlzásba vitele gyengíti az immunrendszert és növelik az a rák esélyét. Ezért feltétlenül csökkenteni kell az édességek, a szénhidrátok és az alkohol fogyasztását. Ezek az ételek gyorsan egyszerű cukorrá alakulnak, ami inzulin-rezisztenciát okozhat és ez tovább növelheti a rák esélyét. Érdemes elkerülni a transz-zsírokat, amely főként az olajokban, margarinokban található (és az előregyártott ételekben).

Aki rákos, nehezen talál megfelelő élelmet. A rák olyan anyagokat bocsát ki, amik csökkenthetik az étvágyat, miközben nőhet a kalóriaigényünk. A hagyományos rákkezelések korlátozzák az emésztési képességet, a tápanyag-felszívódást. A hagyományos kezelések mellékhatásai, mint a hányinger, a fáradtság, tovább csökkenthetik az étvágyat. Az alultápláltság csökkenti a kemoterápia esélyét, több melléktünete lesz és életminősége romolhat. Ezért alapvető, hogy a legösszetettebb tápanyagokat vegyük magunkhoz. Ha úgy érezzük, hogy alultápláltak lehetünk, érdemes szakemberhez fordulni.

Fontos észben tartani, hogy nem létezik egyetlen csodaszer a rák ellen. Változatos és természetes diétával, elegendő gyümölcs és zöldség fogyasztásával, teljes értékű gabonával, egészséges zsírral és sovány fehérjével kell táplálkozni. Jó ötlet lehetőség szerint gyakran enni nem-előregyártott ételeket. Bár korlátozott lehet az organikus ételek elérhetősége, a nem organikus ételek kémiai anyagokat és mérgeket tartalmazhatnak, amelyek tovább gyengítik az immunrendszert.

Kemoterápia idején könnyű dehidratálódni, ezért sok folyadékot kell inni. A komoly vízhiány súlyos bonyodalmakkal járhat, szóljunk az orvosnak, ha sötét a vizeletünk, szédülünk, vagy száraz a bőrünk. A megfelelő mennyiségű folyadék segít az elhalt sejtek s mérgek távozásában a kezelés alatt. Tisztított vízen túl zöld teat, teát és friss gyülölcslevet érdemes fogyasztani.

A kezelések idején nem lehet a táplálkozásból elegendő tápanyaghoz jutni. Szükség van gyógynövényekre és étrend-kiegészítőkre a hiány pótlására. Vannak mellékhatásokat csökkentő szerek, és a rákot a sejtek szintjén lassító elemek. Például a rozmaing és a fokhagyma fokozza a méregtelenítést, testünk kevésbé lesz rák-barát környezet. Az antioxidáns tartalmú ételek, melyek rombolják a szabad gyököket, amelyek természetes módon ártanak az egészséges sejteknek és sérülékennyé tesznek a rákkal szemben.

Végül, sokan érzik úgy, hogy minden, ami természetes, egyben egészséges és biztonságos. De ez nem mindig igaz. Vannak anyagok, amelyek erősítik a kezelések hatásait, de vannak, melyek veszélyesek vagy ártalmasak is lehetnek, ha helytelenül fogyasztják őket. Ráadásul az étrend-kiegészítők nincsenek olyan szigorú felügyelet alatt, mint a gyógyszerek, mellékhatásaikat nem mindig lehet megjósolni. Ezért fontos orvosunkkal vagy diplomas dietetikusunkkal megbeszélni a táplálkozási terveinket. Vannak onkológusok, akik lebeszélnek minden ilyesmiről, de mégis fontos tudnunk, hogy mi segíthet. Ha az orvosunk egészében ellenez minden diétát, konzulhatunk szakértő dietetikussal vagy belgyógyásszal, akik olyan programot javasolnak, ami támogatja a hagyományos kezelést.

 

A hatásos rákellenes diéta négy fő eleme

1. Sok gyümölcs és zöldség. Legalább naponta tízszer együnk friss vagy fagyasztott zöldséget, gyümölcsöt. Ha ez soknak tűnik, legalább gyümölcslevet fogyasszunk gyakran.

2. Álljunk át a telítetlen zsírokra. Az állati eredetű zsíros húsok, és a hidergénezett zsírok rákkeltő hatásúak. Az esszenciális zsírsav nem telített forrásból, mint az olajbogyó, a kanola, a lenmag-olaj jó tápanyag és segíthet a kezelés sikerében. A hal és a kagyló, a szója, a tök és a napraforgó olaj, a dió is fontos esszenciális zsírsav tartalmú eledel.

3. Elegendő sovány fehérjét együnk. Az izomtömeg megőrzése érdekében rák elleni kezelés alatt szükség van több fehérjét enni. Tojás, joghurt, hal, szója, zöldségek és sovány húsok tartalmazzák. A véres húst csökkentsük, a hormonkezelt és antibiotikummal kezelt termékeket is kerülni kell.

4. Ne feledjük el a teljes magvakat. Teljes őrlésű gabonákat, kenyeret, rizst együnk, ez segít a vércukor szabályozásában, a kiválasztásban és erősíti az immunitást.                                                                                                 

Érzelmi jóllét

A rák nem csak a testre hat — hat a gondolatainkra és érzéseinkre is.

A rák rossz hatással lehet az énképünkre, a kapcsolatainkra, a pénzügyeinkre, a világhoz való általános viszonyunkra. Olyan erős érzéseink lesznek, mint a szorongás, a szomorúság, a tehetetlenslég, hogy nem tudunk uralkodni az életünk elvesztésén, és ez hosszú időszakokon át elkísérhet.

Sok ember mondja, hogy a rák esetében a legnehezebb a teljes tehetetlenség, a kontrollvesztés volt. Még ha részt is vettünk aktívan a kezelési terv kialakításában, a sorsunk nem a mi kezünkben volt. Mások segítségére szorulni azoknak, akik független élethez szoktak, nagyon nehéz lehet.

Néha a nagyobb bizonytalanságok feletti tehetetlenséget oldhatja, ha apró dolgokban viszont erősítjük a felügyeletünket. Erre jó egy diéta vagy egy testgyakorlási terv, ami aktív résztvevővé avat a kezelés során. Fontos erről beszélni a gondozóinkkal. Ha megvan a terv, magunk is dönthetünk az alkalmazásáról.

Érdemes elfogadni segítséget azokban a dolgokban, amik nagyon sok időt és energiát emészetnek fel egyedül. Sokszor halljuk, hogy “szólj, miben segíthetek”. Fogjuk őket szavukon. Ha ez kényelmetlen érzés, kérjünk meg egy közeli hozzátartozót erre – egy estvér, egy élettárs, egy pszichológus – megszervezheti az önkéntes segítőket.

A szorongás, a szomorúság, a csalódottság természetes velejárói a ráknak. Sok ember megtalálja a módját ezeknek az érzéseknek a feszültségét levezetni : sétál, zenél, beszélget barátokkal, vagy megtanul egy jót sírni. Kényelmetlen érzés lehet, hogy újra meg újra elővesznek az érzéseink: például minden orvosi látogatás esetén. A többi időben viszonylag normálisan tudjuk élni az életünket.

A súlyos szorongás és a depresszió dupla csapás a rákosnak. Nemcsak az önbecsülést roncsolja, hanem ráadásul egyes hozzátartozók nem is képesek megérteni a dolog súlyosságát és elvárják, hogy “hagyjuk abba az önsajnálatot.” Magunkra is haragudhatunk, hogy ne bírjuk kezelni a gondjainkat. Fontos észben tartani, hogy segíthetnek az érzelmi terápiás technikák a jobb közérzet elérésében.

Mindenképen mondjuk el orvosunknak, ha depressziós vagy szorongásos tüneteink jelentkeznek. Tud javsolni pszichoterápiát, orvosságokat, vagy a kettőt együtt. A pszichoterápia során az ember megbeszéli érzéseit egy szakemberrel, aki új módokat taníthat az érzéseink feldolgozására. A következő szakmákban találhatunk lelki segítőket.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 86
Heti: 739
Havi: 2 331
Össz.: 931 085

Látogatottság növelés
Oldal: rákellenes diéta négy fő eleme
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: yutube gyumocs salata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »