NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT

0000088631.gif


LAJOS ATYA

LAJOS ATYA TANÁCSAI<p>A legideálisabb elkészítési forma: alaposan megmosott, nagyjából egyforma burgonyákat egy nagy fazékban feltesszük főni. Leöntjük róla a vizet. Egy részét azonnal ehetjük, a többit lehűlés után hűtőbe tesszük. Természetesen nem kötelező héjában enni. Bár az egykori szegény ember táplálkozása ebben is maximálisan egészséges volt, ahogyan a sütőben, kemencében sült vagy főtt krumplit frissen, sóval, kevés zsírral ette. Néhány elkészítési mód: A lehámozott, főtt krumpli tányéron durván összetörve kész köret. A hűtőből kiveszünk annyit, amennyi szükséges, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Serpenyőben kevés zsíron, vajon megpirítjuk. Teflonban zsiradék sem kell hozzá. Turmixban, aprítógépben tejjel, sóval, cukorral péppé keverjük. A héjában főtt gumókban főzés után is megmarad a bélműködéshez szükséges ballaszt- és salakanyag és a C-vitamin nagy része. Megmarad a tápanyag java akkor is, ha nagyobb burgonyákat megtisztítunk, hosszában félbevágjuk, a vágott felületet kévés darált köménnyel megszórjuk, és a vágott felülettel lefele, alig vajazott tepsibe tesszük, sütőben megsütjük. Télen, amikor kevés vitaminhoz jut a szervezetünk, burgonyával is pótolhatjuk a C-vitamint. Betegségre kúraszerűen, tehát napi rendszerességgel kell fogyasztani, mégpedig nyersen. Nyersen ették a múlt századokban a tengerészek is, amikor a hosszú tengeri úton skorbut támadta meg szervezetüket, vagyis hiányzott a vitamin. A skorbut - hiánybetegség. Hatásos és végleges ellenszere a krumpli fogyasztása lett vízen és szárazon, amikor általánossá vált a kontinensen. A burgonyát vékonyán meghámozzuk, vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk, esetleg reszeljük, és azonnal leöntjük aludttejjel vagy savóval, ezáltal elkerüljük a barnulást. Hozzáreszelünk sárgarépát, zellert, céklát, petrezselyemgyökeret, és mindenképpen fejes káposztát, fehéret vagy vöröset is célszerű használni. Kúraszerűen önálló étel, ebéd vagy vacsora. Gyomorhurutra, fekélyre, gyomorgörcsre alkalmazzák. A. gyomorsavtúltengést megszünteti, „beállítja", rendbe hozza a savháztartást. A centrifugában kipréselt burgonyalé megszünteti a gyomorégést, a bélbetegségek ellenszere A népi gyógyászatban régóta használják. A főtt burgonyát diétás ételként ismerjük. Ez is közömbösíti a gyomorsavat, hurutra, fekélyre, bélgyulladásra javasolt. Elsősorban akkor fejti ki hátasat, ha só nélkül fogyasztjuk. A népi gyógyászatban külsőleg is használták/használják. A meghámozott krumpliból szeleteket vágunk, ezt tesszük a gyulladásra, kelésre, ütéstől feldagadt testrészre. Fagyott lábra, kézre főtt krumplit reszelünk, melegen rákötjük. Égési sebre nyers reszelt krumplit rakunk - azonnal. A nyers reszelt krumplit forró vízzel leöntjük, ezzel a lével mossuk át a reumás végtagot. A burgonyáról még el kell mondani, hogy kevés nátriumot és kalciumot tartalmaz, viszont káliumból sokat. Ez az összetétel előnyös, mert a káros vízmennyiséget kiválasztja a szervezetből, megszünteti az ödémát, vizenyőt stb. Természetgyógyász-klinikák többek között burgonyadiétát is alkalmaznak. Elsősorban szívbetegek kényszerülnek arra, hogy a szervezetükben felgyülemlett vizet valamilyen módon eltávolítsák. Erre a célra számtalan tabletta létezik. A legtöbbnek hátránya, hogy drasztikus, legyöngíti az embert, mellékhatásai vannak, és pszichésen nehéz elviselni. (A Hungalibri Kiadó Lajos atya tanácsai című könyvéből) (Folytatjuk)</p>

NEKEM SEGITETT A HÉLYÁBAN SÜLT KRUMPLI A GYOMORPANASZAIMRAszulinapi_s_04.png

LAJOS ATYA TANÁCSAI


A legideálisabb elkészítési forma: alaposan megmosott, nagyjából egyforma burgonyákat egy nagy fazékban feltesszük főni. Leöntjük róla a vizet. Egy részét azonnal ehetjük, a többit lehűlés után hűtőbe tesszük. Természetesen nem kötelező héjában enni. Bár az egykori szegény ember táplálkozása ebben is maximálisan egészséges volt, ahogyan a sütőben, kemencében sült vagy főtt krumplit frissen, sóval, kevés zsírral ette. Néhány elkészítési mód: A lehámozott, főtt krumpli tányéron durván összetörve kész köret. A hűtőből kiveszünk annyit, amennyi szükséges, megtisztítjuk, karikára vágjuk. Serpenyőben kevés zsíron, vajon megpirítjuk. Teflonban zsiradék sem kell hozzá. Turmixban, aprítógépben tejjel, sóval, cukorral péppé keverjük. A héjában főtt gumókban főzés után is megmarad a bélműködéshez szükséges ballaszt- és salakanyag és a C-vitamin nagy része. Megmarad a tápanyag java akkor is, ha nagyobb burgonyákat megtisztítunk, hosszában félbevágjuk, a vágott felületet kévés darált köménnyel megszórjuk, és a vágott felülettel lefele, alig vajazott tepsibe tesszük, sütőben megsütjük. Télen, amikor kevés vitaminhoz jut a szervezetünk, burgonyával is pótolhatjuk a C-vitamint. Betegségre kúraszerűen, tehát napi rendszerességgel kell fogyasztani, mégpedig nyersen. Nyersen ették a múlt századokban a tengerészek is, amikor a hosszú tengeri úton skorbut támadta meg szervezetüket, vagyis hiányzott a vitamin. A skorbut – hiánybetegség. Hatásos és végleges ellenszere a krumpli fogyasztása lett vízen és szárazon, amikor általánossá vált a kontinensen. A burgonyát vékonyán meghámozzuk, vékony szeletekre vagy csíkokra vágjuk, esetleg reszeljük, és azonnal leöntjük aludttejjel vagy savóval, ezáltal elkerüljük a barnulást. Hozzáreszelünk sárgarépát, zellert, céklát, petrezselyemgyökeret, és mindenképpen fejes káposztát, fehéret vagy vöröset is célszerű használni. Kúraszerűen önálló étel, ebéd vagy vacsora. Gyomorhurutra, fekélyre, gyomorgörcsre alkalmazzák. A. gyomorsavtúltengést megszünteti, „beállítja”, rendbe hozza a savháztartást. A centrifugában kipréselt burgonyalé megszünteti a gyomorégést, a bélbetegségek ellenszere A népi gyógyászatban régóta használják. A főtt burgonyát diétás ételként ismerjük. Ez is közömbösíti a gyomorsavat, hurutra, fekélyre, bélgyulladásra javasolt. Elsősorban akkor fejti ki hátasat, ha só nélkül fogyasztjuk. A népi gyógyászatban külsőleg is használták/használják. A meghámozott krumpliból szeleteket vágunk, ezt tesszük a gyulladásra, kelésre, ütéstől feldagadt testrészre. Fagyott lábra, kézre főtt krumplit reszelünk, melegen rákötjük. Égési sebre nyers reszelt krumplit rakunk – azonnal. A nyers reszelt krumplit forró vízzel leöntjük, ezzel a lével mossuk át a reumás végtagot. A burgonyáról még el kell mondani, hogy kevés nátriumot és kalciumot tartalmaz, viszont káliumból sokat. Ez az összetétel előnyös, mert a káros vízmennyiséget kiválasztja a szervezetből, megszünteti az ödémát, vizenyőt stb. Természetgyógyász-klinikák többek között burgonyadiétát is alkalmaznak. Elsősorban szívbetegek kényszerülnek arra, hogy a szervezetükben felgyülemlett vizet valamilyen módon eltávolítsák. Erre a célra számtalan tabletta létezik. A legtöbbnek hátránya, hogy drasztikus, legyöngíti az embert, mellékhatásai vannak, és pszichésen nehéz elviselni. (A Hungalibri Kiadó Lajos atya tanácsai című könyvéből) (Folytatjuk)tt4290737fltt.gif


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 37
Heti: 204
Havi: 1 304
Össz.: 1 152 162

Látogatottság növelés
Oldal: LAJOS ATYA ÉS A KRUMPLI
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2024 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »