NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT

Fluor a fogkrémben

 

Bár a fogszuvasodás oka fél évszázada ismerten és bizonyítottan a finomított szénhidrátok, azaz a különféle iparilag előállított cukorféleségek fogyasztásában keresendő, ezt a fájdalmas tényt se mi cukorfogyasztók, se a fogorvos társadalom nem akarja tudomásul venni. Ennek következtében hol fogszuvasodást okozó baktériumokat talál a tudomány a szánkban, hol az ivóvíz vagy a fogkrémek fluorozásával és a rendszeres, napi sokszori fogmosással próbálja a bajt megelőzni, meglehetősen sikertelenül.


A fogorvosok szerint a fluor jót tesz a fogaknak! A fluor valóban növeli a csont mennyiségét, de egyben csökkenti a csont minőségét és erősségét, így nem csökkenti, hanem fokozza a csonttörés kockázatát. És még olvass tovább!

A száj flórája rendkívül gazdag mikroorganizmusokban, amelyek szimbiózisban élnek az emberi szervezettel. A szájban található milliónyi baktérium számára a cukor tápanyagként szolgál, amelyet anyagcseréjükben egy rendkívül agresszív savvá alakítanak át. Ez a sav megtámadja a fogzománcot, ásványi sókat old ki belőle. A folyamat néhány perccel a cukor szájba kerülése után kezdődik és órákon át eltart.


1976-ban, a német kormány által kiadott Táplálkozási Jelentésben mindez a következőképpen szerepel:

"Cukor nélkül nincs fogszuvasodás".


"Az 5 millió német iskolás gyermeknek évente 15 millió lyuk keletkezik a fogain ... Egész fogak letörése nagy dentinrészek szuvasodása következtében, valamint a foggyökércsatorna gyulladása 50 éves korig még mindig a fogvesztés fő okaként szerepel. Félrevezető szépítés lenne elhallgatni, hogy a pusztulás a cukorfogyasztás közvetlen következménye."

Az amerikai dr. Weston Price több évtizedes kutatásai alátámasztják a fenti kijelentést.


A cukorról lemondani azonban rendkívül nehéz, sőt egyre nehezebb. Míg a magyar lakosság 100 évvel ezelőtt 2 kg cukrot fogyasztott fejenként és évente, addig a háború előtt 10 kg-ot, ma pedig 50 kg-ot nassolunk el. Így, legalábbis cukorfogyasztásban, világelsők lettünk.


A fogszuvasodást fluorral megelőzni kívánó kísérlet ezt a keserű igazságot próbálja megkerülni.

A fluor kedvező hatására vonatkozó első próbálkozások a 40-es évekből származnak, amelyek tudományosan több helyen is megkérdőjelezhetően bizonyították a fluor fogyasztásának a fogszuvasodásra gyakorolt pozitív hatását. Az azóta Amerika és Európa több városában is bevezetett ivóvíz fluorozás ezeket a feltételezéseket egyáltalán nem támasztotta alá. Az időközben összegyűlt adatok birtokában ugyanakkor a fluorozás olyan mellékhatásaira derült fény, amelyek miatt Európa számos országában az ivóvíz fluorozását betiltották.


A kezdetekről így ír az amerikai dr. Harvey I. Petraborg:

"Amikor egy iparág eladási nehézségekkel küzd,... Pittsburgben a Mellon-Institut-hoz fordulhat termékeinek új eladási területek felkutatásáért. 1950-ben az amerikai alumínium és acélipar nagy mennyiségű eladhatatlan fluorvegyület melléktermékkel rendelkezett, amelyeket további felhasználhatóság híján a folyókba vezettek. 1950 decemberében azonban, az alumínium ipart magas bírságra ítélték a Columbia folyóba vezetett nátriumfluorid által előidézett nagyméretű halpusztulás miatt. A naponta felgyülemlő fluorid melléktermékeknek új felhasználási területet kellett találni. Egy részüket patkány és rovarölésre használták fel, de ez a mennyiség kevés volt, és nem oldotta meg a problémát. A már említett Melon-Institut-tól egy bizonyos Gerald G. Cox lett megbízva azzal a feladattal, hogy a fluor értékesítési problémáira megoldást találjon. Ez az úr visszaemlékezett arra, hogy a fluor a fogszuvasodást megakadályozza, és ennek megfelelő megoldást ajánlott a fluor melléktermékekre. Ennek véghezvitelére meg kellett győznie a tudományos világot arról, hogy a fluor jó a fogaknak és az egészséget nem károsítja. Amit addig szakmai körökben a fluor hatásairól tudtak - fluor mint az egyik legmérgezőbb vegyület volt ismert - el kellett felejteni, és a nagyközönséggel el kellett hitetni, hogy a fluor nem méreg, hanem egy szükséges hatóanyag. Ez valóban meg is történt. Cox-nak kapcsolatai voltak a fogorvos társadalommal és a Nemzeti Kutató Tanáccsal (NRC). Ezek az emberek jelentős kutatási pénzeket kaptak az ipartól. Így történhetett meg az, hogy a fluor mint tápanyag deklarálva lett."


Holott a fluor volt és maradt az egyik legerősebb méreg..                                    Aki nem hajlandó időt és pénzt áldozni az EGÉSZségéért, majd fizetnie kell a gyógyulásáért! Sebastian Kneipp
Az vagy amit megemésztesz                             

A TERMÉSZETES FLOUR  AMIBEN VAN                                                                               

 FLOUR 2

Holott a fluor volt és maradt az egyik legerősebb méreg. Bár a fluor szinte minden természetes élelmiszerben előfordul, az izolált, kémiai folyamatok által nyert anyag az emberi szervezetben egészen más hatást mutat, mint természetes környezetébe ágyazva. Ez a jelenség csakúgy megfigyelhető az izolált cukroknál, mint a manapság rendkívüli módon elterjedt, gyakran szintén természetes eredettel rendelkező E-számoknál.


A fluor széles spektrumú enzimméreg, amely hatása 24 enzimen bizonyított. "A vízoldékony fluoridok gyorsan szívódnak fel, minden szövetben szétoszlanak, és felhalmozódnak a vérben, az anyatejben, a szervekben és csontokban, áthatolnak a placentán. Már rendkívül alacsony koncentrációkban is blokkolni képesek fontos enzimreakciókat. A teljes mineralizáció kedvezőtlenül befolyásolódik a fluor által, miközben a kalciummal történő kapcsolódása által a csontok mészképződésének gátlása és hypokalcémia léphet fel. A fluoridok felvétele így allergiákhoz, az enzimblokkoláson keresztül szívizom sérülésekhez, csont elváltozásokhoz és gyerekeknél a vérkép károsodásához vezethet." Írja dr. Karl-Heinz Wagner professzor a Giessen-i Egyetem Táplálkozás Tudományi Intézet igazgatója.


A fluor, amennyiben a levegőbe kerül, a tüdőrák valószínűségét fokozza.

Egy újfundlandi fluor bányában, 30 év alatt a dolgozók 21.8%-a halt meg tüdőrákban.

Azonban a vízoldékony fluoridok is rákkeltők. Grand Rapidban, az első fluorozott ivóvizű városban a rák előfordulási gyakorisága 40%-al volt magasabb, mint például Michiganben.

Ugyanez a jelenség volt megfigyelhető a legerősebben fluorozott városnál, Wiskonsinnál is.

Egyéb amerikai, fluorozott vizű nagyvárosokban a rák halálozás 15%-al megnövekedett a nem fluorozott vizű városokhoz képest.


H. T. Dean, az "ivóvíz fluorozás atyja" a fogakra vonatkozóan aláírja, hogy fluorozás nyomán a megvizsgált gyermekek 10-20%-ánál foltok tapasztalhatók a fogakon. Ez a dentalfluorozisnak nevezett jelenség a fogak foltokban történő, barnás-feketés elszíneződéséhez vezet, amely jele az enzimkárosodásnak, a fogak strukturális megváltozásának. A fogzománc gyengébb lesz, a fognyak szintén, fogínygyulladás figyelhető meg, valamint a fogak meglazulása, továbbá a körmök törékenyebbé válása. A fluor ugyanakkor nem javítja, hanem rontja a fogszuvasodási statisztikákat, amely egyértelműen kiderül a fluorozott vizű városok erre vonatkozó adataiból. A fluor kumulációs méreg, azaz egyszeri elfogyasztott mennyisége nem mérvadó hatása tekintetében, hiszen a szervezetben felhalmozódik, kumulálódik.


A fogkrémek fluorozása a fluor, fogainkra gyakorolt pozitív hatásának feltételezéséből táplálkozik. Mivel azonban se a fluor, fogainkra gyakorolt hatásáról, se a fluor ártalmatlanságáról gondoltak nem állják meg helyüket, a fluor felhasználását a fogkrémekben a kritikusabb gyártók beszüntették. Így a gyógynövény alapú, kemikáliákat nem tartalmazó fogkrémekben a fluor sem fordul elő. Sajnos ezek a krémek a magyar piacon kevesebb, mint kisebbségben vannak, azonban Nyugat-Európában, a bio mozgalom terjedése, e fogkrémeknél is érezteti hatását. A biológiai termesztésből származó, gyógynövény alapú fogkrémek túlnyomó többsége nem tartalmaz fluort, amely szemlélet, a biodinamikus fejlődését véve alapul, lassan benyomulhat a hagyományos gyártmányok közé is.

 Forrás: dr. M. O. Bruker/Rudolf Ziegelbecker: Vorsicht Fluor, EMU Verlag, Lahnstein, 1986                                                                                         természetes élelmiszerekben előforduló fluor mennyisége (ng/100g)

Sárgabarack
   

2-6

Szilva (apróbb)
   

2

Mogyoró
   

3

Citrom, héj nélkül
   

3

Alma
   

5

Citromhéj
   

5

Körte
   

6

Burgonya, hámozott
   

9

Burgonya héja
   

150-1300

Mandula
   

9

Fehérkáposzta
   

9

Paradicsom
   

9

Egres
   

11

Ribizli
   

12

Karfiol
   

12

Zöldbab
   

15

Cseresznye
   

18

Sárgarépa
   

22

Lencse
   

23

Hagyma
   

14-48

Zöldborsó
   

29

Fejessaláta
   

30

Petrezselyem
   

134

Majoránna
   

192

Zeller zöldje
   

70

 
   

 

Tojás
   

10-40

Tehéntej
   

11-90

Tengeri hal
   

500-1000

 
   

 

Zab
   

25

Rozs
   

61

Kukorica
   

13-740

Rizs
   

61-78

Búza
   

70

Köles
   

20-90

Forrás: http://www.ketezeregy.hu/egesz/fluor.html


Mennyiség magyarázat: ng= nanogramm grammhoz képest 1x10-9, azaz a tizedes után írunk 8 nullát és úgy az egyjegyű, illetve 7 nullát és úgy a kétjegyű számot.

 

Megjegyzés: Egy bőrgyógyász, egyik gyerek paciensét ekcémás tünet alapján első lépésként eltiltotta a fluoros fogkrémtől! (Sas 2009.)


És egy durva megközelítés:

A fluor közismerten erős méreg. Kis mértékben sem hasznos a fogaknak és csontoknak, mert nem ürül ki a szervezetből, hanem megkötődik az agyban. Az alumíniumból nyert fluor azon kívül rákkeltő, szélütést és csontritkulást okozó vegyszer.

 

A fluor hatását a szovjet gulág rendszerben is alaposan "tanulmányozták". Azt találták, hogy a rendszeresen adagolt fluor, nyáj-típusú gondolkodásra készteti a pácienst. A szovjet börtönökben 1950 óta alkalmazták a megatartás "befolyásolására", és a jelek szerint igen sikeresen.

 

Charles Elliot Perkins, egy üzemi vegyész mondta a '60-as években: "Az igazi ok nem a gyermekek fogainak 'megmentése' a fluorizálással, hanem redukálni a tömegek ellenállását az állam befolyásolási és ellenőrzési törekvéseivel szemben, valamint megszüntetni a polgárjogok és a szabadság elvesztésével járó sokkhatást!"

Forrás: http://free.prohosting.com/poluld/Halaltaborok.htm


Válasszon káros anyag mentes termékeket!

 

Mindent nem tudunk elkerülni! Mégis, a legtöbbet szeretnénk tenni a káros környezeti hatások elkerülésére, mit tegyünk?

Válasszon káros anyag mentes termékeket! Például próbáld meg ezeket.

 

Erre adunk javaslatot regisztrált tagoknak a Vásárlási útmutató Webáruházhoz részben.

 


 

Hozzászólok a fórumban!   
    Email: egeszsegesen@postafiok.hu

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 86
Heti: 739
Havi: 2 331
Össz.: 931 085

Látogatottság növelés
Oldal: FLOUR A FOGKRÉMBEN
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: yutube gyumocs salata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »