NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT

A FASZÉN

Amit Ellen White ezekről a gyógymódokról ír, ellentétben az ő korában alkalmazott mérgező gyógyszerekkel, betekintést ad számunkra abba a gyakorlatias és józan megközelítésbe, amely az adventista örökség részét képezi.
A faszén

Nem tisztázott, hogy amit Ellen White ajánl a faszén használatáról, az Isten közvetlen kijelentése volt-e számára, vagy egy általánosan használt házi gyógymód, amely összecseng Isten általános tanácsaival. Isten gyakran ihlette Ellen White-ot olyan gondolatokkal, amelyeket aztán ő – saját élettapasztalatából merítve – továbbfejlesztett.

Például ezt írta: „Ugyanezt a kezelést (szenes borogatást) rendeltem el más olyan betegek esetében is, akik nagy fájdalomtól szenvedtek. A kezelés enyhülést hozott, és életet mentett. Anyámtól hallottam, hogy a kígyómarás és más csúszómászók, valamint a mérges rovarok csípése is ártalmatlanná tehető faszénborogatás segítségével” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból, 2. kötet, 276. oldal).

Íme hét eset, amikor Ellen White faszénkezelést tanácsolt.

    1899. Vérhas és malária, valamint „önsanyargatás”, vagyis a fizikai vágyak és szenvedélyek feletti uralom önmegtagadással és böjttel. (Ugyanott, 280. oldal). Kezelés. Szenes víz itatása, és faszenes borogatás a belekre és a gyomorra.

    1889. 18 hónapos gyermek, fertőzött rovarcsípéssel a térdén. Kezelés. Faszenes borogatás, majd a terület bemetszése, és a váladék levezetése. (Az esetet azért említette meg Ellen White, hogy hangsúlyozza egy kórház szükségességét a területen.)

    1897. Olyan esetek, amikor a beteg nagy fájdalomtól szenvedett, és az orvos már feladta a reményt. Kezelés. Faszénborogatás forrázott keserűfűbe mártva. (E levelében, amelyet dr. J. H. Kellogghoz intézett, még hozzáfűzi: „Gondolom, nevetni fogtok ezen, de ha valami idegen hangzású, rajtam kívül senki által nem ismert nevet adnék ennek az orvosságnak, akkor azzal nagyobb hatást érnék el…”)

    Lázas fiatalasszony, akiről azt gondolták, hogy már csak néhány órája van az életéből. Dr. Merritt Kellogg megkérdezte Ellen White-ot, tud-e valamivel segíteni ebben az esetben. Kezelés. Faszenet hoztak a kovácsműhelyből, és borogatást készítettek belőle az asszony gyomrára és oldalára. A beteg állapota 30 percen belül javult.. .

    1903. Az emésztési zavarok néhány típusa. Kezelés. Kevés olívaolajjal kevert faszénpor itatása.

    1908. Felhólyagzott, sebzett kéz a munkában szerzett sérülések miatt. Kezelés. Faszénborogatás.

    1897. Fájdalmas szemgyulladás. Kezelés. Faszénborogatás; a faszénport pamutzsákba tették, meleg vagy hideg vízbe mártották, majd a szemre helyezték.

 

Érdekes megjegyeznünk, hogy ma ezekkel az esetekkel a sürgősségi osztályra sietnénk, hogy ott kezeljék intravénás folyadékpótlással és masszív antibiotikumot tartalmazó infúzióval. Az Egyesült Államokban azonban minden sürgősségi osztályon van faszénpor. Ez is egy választási lehetőség akut mérgezés vagy kábítószer-túladagolás kezelésére. Ugyanis ez a legjobb folyadékfelszívó-képességgel rendelkező anyag, amit ismerünk. Olcsó, biztonságos és hatékony. Ha belsőleg használják, csökkenti a koleszterinszintet, és megszünteti a bélgázokat is. Ez olyan egyszerű gyógyhatású szer, aminek használatát meg kell tanulnunk egészségnevelői, evangélizátori munkánk során.

Ha például egy személy gyomorbántalmai esetén egy-két adag széntablettát vesz be vízzel, az általában meggyógyítja, savtúltengés, a nehézfémek okozta kockázatok vagy a gyógyszerek mellékhatásai nélkül.

A faszén nagyszerű ellenszere a gyulladásoknak is. A gyulladás tünetei a következők: vörös, forró bőrfelszín, váladékozás, fájdalom, érzékenység és működésbeli elváltozások. Mivel a faszén a legjobb folyadékfelszívó anyag, jól kiszívja a szervezetből „a gyulladás mérgét”. Erről olvashatunk a Szemelvények Ellen G. White írásaiból című könyv 2. kötetében, „Az Ellen G. White által használt gyógymódok” című fejezetben, a 274. oldaltól kezdődően.

Minden otthonban kéznél kell lennie faszénnek, amelyet a mérgezések ellenszereként és tisztítóanyagként használhatunk fertőzések és különböző anyagcserezavarok esetén. Szájon át alkalmazva a széntabletta hatékonyan megelőz sok bélrendszeri fertőzést. Minden tanulmány azt mutatja, hogy a szénnek semmiféle káros hatása nincs. Nyugodtan lenyelhetjük, belélegezhetjük, és szabadon érintkezhet a bőrünkkel is. A szén páratlanul jó tisztítóanyag, és jól használható szervezetünk gyógyításában.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 86
Heti: 739
Havi: 2 331
Össz.: 931 085

Látogatottság növelés
Oldal: A FASZÉN
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: yutube gyumocs salata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »