NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT


292600.gifkati.gif


                                 A FAHÉLY
Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a
kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és
véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen
fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő
roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a
légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel
gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem
annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

9ghfs08v3i.gif
Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár
meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A
krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen
fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200
beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a
fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül
közlekedtek.
anmf244152bec9427a4.gif
Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött
fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését..
szulinapi_s_04.png
Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta
háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a
koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas
koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza
a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és
megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert,
védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok
vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket
a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav
túlzott termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat
tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt
kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta
elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés
minden formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés
előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása
csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is
megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és
fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután
három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll
aSzülőről gyermekre száll a tudás
A fokhagyma és a fahéj jótékony hatásai

Számos fűszer vagy ízesítésre használt növény vagy növényrész gyógyító, jótékony hatással is rendelkezik. Ezeket a tulajdonságokat évezredek óta használják és örökítették szülőről gyermekre a tudást. Az elmúlt évtizedekben ez valahogy feledésbe merült és csupán az apró falvakban őrizték meg a hagyományokat.

Manapság a hagyományos hatóanyagok újbóli felfedezésével ismét divatba jött, hogy természetes módszerekkel gyógyítsanak bizonyos problémákat, tüneteket, betegségeket. Fahéj:

Elsősorban édességek ízesítésére használjuk, de a téli hónapokban kiváló fűszere a forralt bornak is. Tudományosan igazolt, hogy megelőzi az emésztési problémákat.

De honnan is ered ez a finom fűszer. Mert bizony, nem volt mindig része a magyar konyhának, Dél-Ázsiából származik. Az indiai ajurvédikus orvoslás régóta használja gyógyhatásai miatt.

A rómaiak fűszernek, de emellett illatszernek is használták. A fahéj Ázsiából vagy Nyugat-Indiából érkezik a mai napig is.

Jótékony hatásai között szerepel, hogy fertőzésmegelőző, ami az őszi-téli hónapok kezdetén nem is hangzik rosszul. Ha fahéjjal keverjük a fogkrémet, akkor már önmagában csak a fűszer is képes gátolni a fogszuvasodást és elpusztítja a baktériumokat a szájban.

Kisebb sebek fertőtlenítésére is használhatjuk.

Mossuk meg a felületet, majd hintsünk rá egy vékony rétek fahéjport. A fájdalmat is képes nagymértékben enyhíteni, mivel eugenololajat tartalmaz, mely fájdalomcsillapító hatásáról híres.
Nemcsak jó ízt ad süteményeinknek, hanem a bennük lévő zsírokat is képes lebontani, ezzel is könnyítve az emésztést.

Nagyon fontos kiemelnem, hogy terhes nők fűszerként se használják, mert izgatja a méhizomzatot, ezzel veszélyeztetve a magzatot!

Sokaknak jó hír, hogy japán kutatók szerint csökkenti a vérnyomást. Érdemes próbát tenni, persze nem a habos sütik társaságában, hiszen akkor a testtömeg is növekszik, ami növelheti a vérnyomást.

Fogyasszunk fahéjjal ízesített teát, vagy mi magunk keverjünk ivóleveinkbe, teáinkba egy kis fahéjat ízesítésként, amitől nem csak finom, hanem egészséges is lesz.     Fokhagyma

Hogy miért is került a fahéj mellé a fokhagyma?

Hát nem az íze miatt, mint gondolhattátok is, hanem, mert ugyanolyan közkedvelt kicsiny hazánkban mindkét növény, és természetesen gyógyhatások terén sem maradnak le egymástól.

A legrégebben gyógyításra használt növény, melyet még az egyiptomiak is tisztelettel öveztek. Évezredekkel később az asszonyok Európában fokhagymafonatokat készítettek, hogy megvédjék házukat az ártó szellemektől.

Ha a gonosz szellemektől lehet nem is, a baktériumoktól mindenesetre megvéd. Ezt egy allicin nevezetű hatóanyagnak köszönhetjük. A világban a vezető halálok a keringési megbetegedések.


Fokhagymával sikeresen csökkenthető a vérnyomás, a koleszterinszint, a vérrögképződés kockázata.Sokan csodaszerként tekintenek rá a mai napig is, de sajnos kevésszer fogyasztjuk erős és maradandó aromái miatt. Fogyasztása után, ha tejet iszunk, akkor csökkenthetjük eme kellemetlen velejáróját.

Ha rendszeresen fogyasztjuk, akkor kihasználhatjuk sokféle jótékony tulajdonságát. Képes csökkenteni a vércukor szintet, sőt a rák megelőzésében is fontos szerepe lehet. Segít kiüríteni a szervezetből a nehézfémeket.

A környezetszennyezés miatt az élelmiszereink nagy százalékban szennyezettek ilyen anyagoktól. Ezek a szervezetből nem vagy csak nehezen ürülnek ki.

Felhalmozódásuk esetén betegségek okozói lehetnek.

Együnk hát ízletes fahéjat vagy kellemetlen illatú, de finom fokhagymát, mindenképpen jól járunk!   szervezet vitalitása

ezazenoldalam.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 131
Tegnapi: 256
Heti: 849
Havi: 2 723
Össz.: 908 226

Látogatottság növelés
Oldal: A FAHÉJ GYÓGYITÓ HATÁSA
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: http://tepesztalatok.hupont.hu/123/emberek-ebreszto-gyogyithato-a-rak-mindig - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »