NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT

Házi praktikák 
 
Ezeknek a tanácsoknak nem az céljuk, hogy kuruzslókat neveljünk, vagy az orvosi munkát feleslegessé tegyük, hanem csakis azokat az intézkedéseket említjük, melyeket az orvos megérkezéséig eszközölhetünk. Mintegy elsősegélynyújtásként, amikor még az orvosi segítség nem áll rendelkezésünkre.
Aphthae (hólyagos szájgyulladás)
Gyermekeknél és felnőtteknél gyakori. Fertőző. Folyékony étrend, író, aludttej, túró csökkenti a gyulladást. Gyakran öblögessük a szájat hideg zsálya- vagy hideg áfonyateával. Székletrendezés, hidegvíz-kúra.
 
Ájulás
Fektessük az ájultat laposra, és a beteg fejét helyezzük mélyebbre, hogyha az arcszíne sápadt. A halántékokat ecetes vízzel mossuk meg, és dörzsöljük be kámforos szesszel. A szív tájékát erősen dörzsöljük be ecetes vízzel.
 
Általános izomsorvadás
Ezt az idült betegséget kedvezően befolyásoljuk rendszeresen végzett vízkúrával, masszázzsal és tornagyakorlatokkal. A kezelés orvosi ellenőrzést igényel.
 
Bevont nyelv
Lázas betegeknél és emésztési zavarnál jelenik meg. Gyakran öblítsük ki szánkat zsályateával. Ha savtúltengés van, úgy azt kell kezelnünk. Székletrendezés.
 
Bélgörcs
Bélgörcsnél ágynyugalom. Forró borogatás. 
Igyunk kamilla-, kömény- vagy fodormentateát. Veszélytelen, ha emellett a széklet és bélgáz eltávozik. Ha bélgörcsnél sem széklet, sem pedig bélgáz nem távozik, számításba jönnek a következők: epekőbántalom, vesebaj, bélszűkület, bélcsavarodás, vakbélgyulladás és sérvkizáródás. Azonnal hívjunk orvost! Ha a bélgörcs csak emésztési zavar következtében lépett fel, úgy a görcs megszüntetése után hashajtót adjunk a betegnek. Egy-két napig koplaltassuk.
 
Bőrfarkas
A bőr tuberkulotikus megbetegedése. Rendszerint az orron és az arcon lép fel csomós kiütés alakjában, mely később szétesik és az orrot elpusztítja. A fénykezelés mellett az agyagos borogatás igen jó. Emellett végezzünk erősítő- és edzőkúrát.
 
Bőrviszketés
Legtöbbször cukorbajnál, vesebajnál, idült bélrenyheségnél és előrehaladott korban, mint öregségi tünet jelentkezik. A vér összetétele megváltozott, a vér vastartalma több, a mirigyek működése hiányos. A szappant kerüljük. Végezzünk alapos vértisztító kúrát, térjünk át természetes táplálkozásra, és használjunk vízkúrát. Ezek adják a legtöbb eredményt. Kerüljük az alkoholt, a fűszereket, a teát és a szemeskávét. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldfőzeléket, tejet, túrót és aludttejet. Célszerű, ha hetenként egy-két tej- vagy gyümölcsnapot tartunk. Légfürdő! Télen nagyon jó a narancskúra (esetleg szőlőkúra). Fekvőkúrát vezessünk be a szabadban, ezáltal az idegrendszer megerősödik. Külsőleg a viszketés ellen mossuk le testünket hideg ecetes vízzel, és a bőrt dörzsöljük be fenyőkivonatos sósborszesszel vagy citrommal.
 
Csalánkiütés
Egyes embereknél túlérzékenység következtében, rák, hal, földieper stb. elfogyasztása után csalánkiütés jelenik meg a testen. De idült gyomor- és bélhurutnál, bélrenyheségnél, anyagcsere-bántalomnál és nőbetegségnél is felléphet. Kezelés: hashajtótea, diéta, ecetes-vizes lemosás (kétharmad víz, egyharmad ecet).
 
Égési seb
Olajba vagy tejfölbe mártott vagy tiszta zsírral vagy vajjal bekent ruhácskát tegyünk az égett sebre; szórjuk meg liszttel vagy keményítővel, és légmentesen kössük le. A kisebb égési hólyagot nem tanácsos kinyitni, a nagyobbakat ellenben lángban izzított tűvel kiszúrhatjuk. A hideg víz fokozza a fájdalmat, a langyos ellenben csökkenti.
 
Éjjeli izzadás
Este igyunk egy csésze zsályateát. Állapítsuk meg az éjjeli izzadás okát. Tüdőbetegek este lefekvés előtt dörzsöljék le magukat ecetes vízzel.
 
Étvágytalanság
Ezerjófűből és fehér ürömből készítsünk teát, melyből naponta többször igyunk hidegen egy-egy kortyot. Reggel és ebéd után egy órával tegyünk a gyomorra hideg-vizes borogatást. A borogatás 1/2 óráig maradjon fenn. Ha az étvágytalanság oka diétahiány vagy emésztési zavar, időközönként koplaljunk, egy-egy étkezést hagyjunk el.
 
Fagydaganat
A friss fagydaganatot eleinte hideg vízzel és hóval dörzsöljük, és csak utána térünk át a forró kéz- vagy lábfürdőre. Régi fagydaganatok ellen legjobb a forróvíz-kezelés. Naponta vegyünk többször 40oC-os forró kéz- és lábfürdőt. A közönséges víz helyett alkalmazhatunk szénavirág-, burgonya- vagy zellerfőzetet is. Különösen bevált a tölgyfakéreg főzete. Dicsérik még a megreszelt hagymás és az agyagos borogatást. Ha a fagydaganat felfakad, úgy hideg kamillás borogatást használjunk.
 
Felböfögés
Bőséges gázképződés következtében lép fel. Reggel az ágyban és étkezés után egy óra múlva tegyünk a hasra hideg-vizes borogatást. Fehér üröm, rebarbara, ánizs, kömény és boróka egyenlő mennyiségéből készítsünk finomport, és ebből minden étkezés után vegyünk be egy kávéskanálnyit. Az étkezést egyszerűsítsük le, kerüljük a puffasztó, erjedést előidéző, zsíros és édes ételeket. Savanyú felböfögésnél a fent jelzett por helyett igyunk reggel éhgyomorra és este egy csésze kamilla és boróka egyenlő mennyiségéből készült teát. Az eredmény meglepő!
 
Felfekvés
A szövetek elhalása azokon a helyeken, melyek huzamosabb ideig nyomás alatt vannak (sarkok, keresztcsont, stb.) Ezeket a helyeket gyakran mossuk le sósborszesszel. Gyakran tegyünk fel kamillateás borogatást. Ha lehetséges, gyakran vétessünk hideg ülőfürdőt.
Feltöredezett kezek
Forró kamillateás kézfürdő, este a kezeket kenjük be tejkrémmel.
 
Fogápolás
A fogápolás az általános egészségügy rendkívül fontos fejezete. Itt nem az a lényeg, hogy milyen szájvizet vagy fogpasztát használunk, hanem inkább az a fontos, hogy a fogakat az ételmaradéktól tisztítsuk meg. A fogápolás fontos eszköze a fogkefe és a fogvájó. A fog tisztításához alkálikus szájvizet vagy fogpasztát használjunk. A legolcsóbb a közönséges konyhasós szájvíz ( egy pohár vízhez tegyünk egy késhegynyi sót). Használhatunk finomabb porított krétát is, melyhez tegyünk néhány csepp fodormenta olajat. A fogakat naponta legalább kétszer kell tisztítani, reggel és este. Évente egyszer nézessük meg fogainkat fogorvossal.
 
Fülfájdalom
6-8 percig tartó kamillateás gőzölés. A fájó fülbe cseppentsünk néhány csepp meleg glicerint. Forró lábfürdő.
 
Görcsök
Általános görcshajlam kezelésénél törekedjünk az egyszerű vegetáriánus kosztra. Forró borogatást tegyünk a hasra. Itassunk közönséges cickafark-, kamilla-, fodormenta- vagy kereklevelű harmatfűteát. Görcsös rohamnál ne törekedjünk arra, hogy a roham idejét megrövidítsük. A fő dolog az, hogy a beteget úgy helyezzük el, hogy meg ne sérüljön. A feje alá tegyünk párnát. A ruházatot lazítsuk meg, és a fejre tegyünk hideg-vizes borogatást. Görcsösen összehúzódott végtagokat ne egyenesítsünk ki, mert törést okozhatunk. Nyelvharapásnál kendőbe burkolt kanálnyelet vezessünk be óvatosan a szájba.
 
Gutaütés (agyvérzés)
A beteg hirtelen elveszti eszméletét, és legtöbbször az egyik oldala megbénul. Agyvérzés következtében lép fel. Fektessük le a beteget. Később folyékony, esetleg pépes koszt. Etetésnél legyünk óvatosak, nehogy a beteg félrenyeljen. A fejre ne tegyünk jégtömlőt, csak hideg-vizes borogatást. A fülek mögé rakjunk föl piócákat. A bénulás ellen igen jó a rendszeres Kneipp-kúra.
 
Gyermekek éjjeli felijedése
Ha eltekintünk az ideges alaptól, legtöbbször túl bő vacsorázás után jelenik meg. Egyszerű, könnyű vacsora. Elalvás előtt meleg kamillateát adjunk a gyermekeknek. Az ágyban tegyünk a hasra 1/2-1 órára hideg-vizes borogatást (e fölé gyapjútakarót tegyünk). Ha a gyermek időközben elalszik, a borogatás egész éjszaka fennmaradhat.
 
Gyermek-ekcéma 
Gyakran már az első élethónapokban fellép a hajas fejbőrön és az arcon nedvedző ekcéma. A tejet a csecsemőknél hagyjuk el és nyáklevest adjunk. A kiütéses területre tegyünk hideg kamillateás borogatást. A kamillateás borogatás egy óráig marad fenn, és naponta többször megismételjük.
 
Gyomorgörcs
Gyakran összetévesztik az epegörcsökkel. A gyomorgörcs ellen nagyon jó a forró szénavirág- vagy kamillavirág-borogatás. Igyunk meleg kamillateát, melyhez hozzátehetünk 10 csepp köményolajat. Hívjunk orvost, hogy a görcs okát megállapítsuk.
 
Hajhullás
Egyes fertőző betegségeknél - tífusz, orbánc - igen gyakori, de ilyenkor a hajhullás átmeneti, mert egy-két hónap múlva a haj újból kinő. A maradandó hajhullás legtöbbször öröklött alapon jön létre. Ezen esetben fokozott szellemi munka, lelki ingerültség, helytelen életmód és célszerűtlen táplálkozás a hajgyökerek táplálkozási zavarát idézi elő. Hajhullásnál arra törekedjünk, hogy a fejbőrt naponta megmossuk hideg vízben, utána pedig élénken dörzsöljük azt. Az egyik híres szakember, Lassar tanár (Berlin), évekkel ezelőtt a következőket mondta: "A legjobb hajnövesztő szer a tiszta hideg víz." Ha a hajas fejbőr túl száraz, úgy időnkét olajozzuk be egy kissé. Aki hajlamos a hajhullásra, az hajadonfővel járkáljon, csak kerülje a forró napot. Ügyeljünk az általános testápolásra és a helyes étrendre (sok főzelék, gyümölcs). Székletről gondoskodjunk, kerüljük az alkoholt és fűszeres ételek fogyasztását. Légfürdő!
 
Hányás
A hasra tegyünk fél órára forró szénavirág-borogatást. Belsőleg: igyunk feketeteát vagy kamilla- és közönséges cickafarkteát, vagy pedig szárított áfonyából készítsünk teát. Vörösborban főzött áfonya is jó. Kerüljük a tejet és tejes ételeket.
 
Házi gyógyszertárak
Tartsunk otthon vattát, kötszert és ragtapaszt. Hőmérő egy háznál sem hiányozhat. Teák közül a következőket tartsuk: kamilla, hársfavirág, mezei macskagyökér, borsmenta, szárított áfonya, mezei zsurló, fehér ürömzsálya és boróka. Ezeket évenként kell újítani.
 
Hideg kezek
Váltakozó kézfürdő (1 percig 40 C-os forró, majd 1/2 percig hideg vízbe mártsuk be kezeinket). Ezt naponta többször megismételjük. 1-2 hét múlva naponta használjunk hideg kézfürdőt vagy alkarfürdőt.
 
Homloküreg-gyulladás
Nátha következtében lép fel, amikor a gyulladás az orrűrből ráterjed a homloküregre, mely az orrgyökér fölött a szemöldökök között fekszik. A beteg fejfájásról panaszkodik. A homloküreg kifejezetten nyomás-érzékeny. Ha a homloküreg elgennyed, a nyomásérzékenység és a fájdalom fokozódik.
 
Orrhurut
Száraz orrhurutnál naponta kétszer-háromszor öblítsük ki orrunkat hideg mezeizsurló-teával.
Reszkető bénulás 
 
(paralysis agitans)
A 45. életév után kezdődik. Legelőször is a betegek úgy érzik kezüket, mintha elhaltak volna. Az ujjakban zsibbadás és bizsergés jelenik meg. A beteg hangulata nyomott. Az ujjakban, a kezekben és a karokban sajátos, remegő mozgást látunk. Lelki felindultság, testi túlerőltetés fokozza a kezek remegését. A kezelése a vitustánc kezelésével megegyezik: enyhe vízkúra az alkarokra, ecetes vizes borogatás. Masszázs (különösen a vibrációs masszázs).
 
 
Sántítás
Legtöbbször csípőizületi bántalmaknál lép fel. Egészen más az időszakos sántítás. Ez az alsó végtag rossz vérkeringése (érelmeszesedés) következtében fejlődik ki. Járásnál a beteg heves fájdalmat érez az alszárakban, egy időre kénytelen megállni, és csak azután folytathatja az útját. Bevált az alszárzuhany, lábfürdő, hideg vizes láb- és alszárpakolás. Általában véve itt a Kneipp-kúra kitűnő és biztos.
 
Sebgyógyítás
A hideg kamillateás vagy árnikatinktúra borogatás. A sebet nem mossuk ki. A végleges sebellátást bízzuk az orvosra (idegen testek eltávolítása, varrás, stb.),
 
Sokfoltú keményedés 
(sclerózis multiplex)
Az agy és a gerincagy megbetegedése. Oka ismeretlen. A vérbajhoz semmi köze. Ennél a betegségnél a beteg kezei szándékos mozgásnál remegnek, nyugalomban azonban a remegés megszűnik. A beszéd, akadozó. A járás bizonytalan. Állásnál csukott szem mellett a beteg szédül. A betegség lefolyása idült, évtizedekig is eltart. Ésszerű vízkúra kedvező hatást vált ki ennél a betegségnél, minthogy ezáltal az egész idegrendszert megerősítjük.
 
Szájszag
Okai: rossz, odvas fogak, foghúsgyulladás, garathurut, gyomorbaj (rendellenes erjedés a gyomorban és a belekben). Gondos száj- és fogápolás. A gyomorzavarnál naponta többször rágjunk borókát. A bélműködést szabályozzuk. Könnyen emészthető ételeket fogyasszunk.
 
Szemölcsök
A szemölcs tulajdonképpen bőrnövedék, melynek kezelése és eltüntetése még ma sincs tisztázva (hidegbefolyás, szuggesztió általi eltűnés, fertőzés). A vérehulló fecskefű frissen kinyomott nedvével gyakran érintsük meg a szemölcsöket. Ajánljuk erre a célra a citrom nedvét és a hagyma nedvét is. Használják ezeken kívül a tiszta ecetet, a pokolkőt és a salétromsavat.
 
Szédülés
Hirtelen szédülés és fülzúgás lepi meg a beteget. A szédülés legtöbbször olyan erős, hogy a beteg elesik. A beteg hány, az arca sápadt, az érverés csökken. Ennél a betegségnél a beteg gyakran nagyothall. A belső fül betegsége. A legjobb gyógyszer a rendszeres vízkúra. Vérlevezető eljárások: egész lemosás, zuhany, váltakozó lábfürdők, alszárpakolás.
 
Szívdobogás
A szívtájékra tegyünk fel hideg vizes borogatást. különösen bevált a hideg karfürdő. Nappal mezei macskagyökér-cseppek, este mezei macskagyökér-tea.
 
Tályog
Gennyes szövetgyulladás. Gennyokozó bacilusok idézik elő. A genny, fertőző. A gennyedés lefolyását gyorsíthatjuk, ha a beteg területre gyakran teszünk forró lenmag-lisztes vagy görögszénás borogatást. Ezek helyett nyers, reszelt burgonyából is készíthetünk pépes borogatást. Több egymás mellett fekvő tályogból fejlődik ki a karbunkulus. A vizeletet ellenőriztessük. A gennyes váladék tökéletes ürülése után a hátramaradó seb begyógyulását hideg kamillateás borogatással gyógyíthatjuk
 
Végbélviszketés
Naponta többször tegyünk fel 1-1 órára agyagborogatást, utána kamillateás lemosást végezzünk. Különösen bevált: hetenként többször 14-18 C-os ülőfürdő. A fürdési idő 10 másodperc.
Zsírtüsző-gyulladás
A bőr faggyúmirigyeinek kivezető nyílásai eldugulnak. Forró vizes borogatást tegyünk fel. Éjjelre tegyünk az arcra lisztből és mézből készült híg teát, utána óvatosan nyomjuk ki a fölös faggyút.
 
 
HÁZI KÉSZÍTMÉNYEK
 
ARCÁPOLÓ CSODAMOGYORÓBÓL
Kiváló pórusösszehúzó, 
s enyhet adó borogatás lázas beteg homlokára.
Hozzávalók (1/2 l-hez)
2 evőkanál friss csodamogyoró-levél vagy -kéreg,
3 dl desztillált víz
1 1/2 dl 10%-os alkohol
 
Mossa meg alaposan a levelet, és vágja nagyobb darabokra. Zománcozott edényben forralja fel a vizet, dobja bele a csodamogyoró-levelet, és lassú tűzön főzze 15 percig . 
Vegye le a tűzről. Hűtse ki, szűrje le és palackozza ki.
 
ARCPAKOLÁS
Tisztítja, frissíti a fáradt bőrt.
Hozzávalók: (1 kezeléshez)
1 evőkanál sovány tejpor,
fél uborka, hámozva,
teáskanál joghurt
Turmixgépben keverje simára az alapanyagokat. Kenje az arcára a pakolást (a szem környékét kivéve), hagyja rászáradni (kb. 20 percig), majd mossa le. A legjobb minden alkalommal friss krémet keverni, bár jégkocka-tartóban több adagot is félretehet a mélyhűtőbe.
 
 
ARCRADÍR
A műveletet célszerű a mosdókagyló fölött végezni.
Hozzávalók (1 kezeléshez)
6 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál méz
1 evőkanál őrölt mandula vagy dió
Keverje el az alapanyagokat kis edényben. Ha a massza száraz lenne, adjon hozzá kevés vizet. Kenje be vele az arcát, és hagyja rajta legalább 5 percig. Végül puha ruhával, meleg vízzel mossa le.
 
ARCTEJ
Különböző olajok elegye, mely puhán tartja a bőrt; segítségével könnyen lemoshatja arcáról a festéket.
Hozzávalók (75 ml-hez)
1 evőkanál olívaolaj,
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál étolaj,
2 evőkanál összehúzott földieper,
1 kapszula E-vitamin (elhagyható)
Az elegyet összeturmixoljuk, majd kiszereljük.
 
 
POPSIKENŐCS
A csecsemő gyulladt, bőrkiütéseit nyugtatja.
Hozzávalók (20 kezeléshez)
1 evőkanál szárított tyúkhúr, 
1 evőkanál szárított zilizgyökér,
1 evőkanál szárított feketenadálytő-gyökérpor,
2 dl mandulaolaj,
2 dl méhviasz
A méhviasz kivételével valamennyi hozzávalót tegye közepes méretű lábasba. Lassú tűzön, állandó keverés mellett főzze. Kihűlés után tégelyekbe szerelje ki.
 
 
MEGFÁZÁS ELLENI ITAL
A megfázás tüneteit sok folyadékkal lehet enyhítheti; minél többet iszik, annál erősebben izzad - és annál hamarabb jön a gyógyulás
Hozzávalók (1 bögrényihez)
csipetnyi őrölt cseresznyepaprika, 
1 citrom kifacsart leve,
1 gerezd összezúzott fokhagyma,
1 db (cukorbevonat nélküli) C-vitamin tabletta,
1 1/2 dl forró víz
A fenti sorrendben tegye a hozzávalókat bögrébe, kavarja fel, majd lassan kortyolgatva igya meg az italt. A cseresznyepaprika és a fokhagyma jól megizzaszt, a citrom leve és a vitamintabletta kielégíti a legyengült szervezet fokozott C-vitamin igényét.
 
MENTÁS SZÁJVÍZ
Maga az egészség, és még a leheletet is üdén tartja.
Hozzávalók (kb. 1/2 l-hez)
1/2 l víz,
1 evőkanál friss vagy szárított petrezselyem,
2 teáskanál szegfűszeg, egészben,
2 teáskanál őrölt fahéj,
2 teáskanál borsmenta
Kis lábasban forralja fel a vizet, majd vegye le a tűzről. Tegye bele a többi alapanyagot, és hagyja állni 5-10 percig, hogy az ízek és illatok átjárják a folyadékot. Szűrje jól záródó üvegbe. Hűtőszekrényben tárolja. Két hétig áll el.
 
 
KÖRÖMÁPOLÓ KRÉM
Puhítja a köröm körüli bőrt, megakadályozza a köröm töredezését.
Hozzávalók (15 kezeléshez)
3 evőkanál olvasztott viasz,
1 dl borsmentaolaj,
1 evőkanál kókuszolaj, 
1 evőkanál glicerin
Vastag falú lábosban, kuktában lassú tűzön főzze a viaszt és a két féle olajat, amíg el nem keverednek egymással. Ekkor adja hozzá a glicerint, vegye le a főzetet a tűzről és hagyja kihűlni.
 
 
KÖHÖGÉS ELLENI CUKORKA
A köhögés elleni szirup jól bevált, régimódi változata.
Hozzávalók (24 darabhoz)
1 marék orvosi pemetefű levele 
és szára apróra vágva,
1/2 liter víz,
1/2 kg barnacukor,
5 dkg vaj
Közepes méretű lábasban forralja föl a vizet és a pemetefüvet, majd főzze 30 percig. Szűrje le, távolítsa el a darabos részeket. Adja hozzá a cukrot és főzze a szirupot újabb 30 percig, illetve amíg egy cseppje hideg vízbe ejtve meg nem dermed. Keverje bele a vajat, majd a tűzről levéve öntse zsiradékkal kikent, lapos tálba. Amikor kihűlt, tördelje darabokra a kész karamellát, a cukorkákat egyesével csomagolja zsírpapírba, és befőttes üvegekben tárolja.
 
KÖHÖGÉS ELLENI CITROMOS-VIZES SZIRUP
Egyszerű, hatékony szer,
erős köhögés esetén is enyhet ad.
Hozzávalók (1 kezeléshez)
3 evőkanál citromlé,
2 dl méz,
1/2 dl meleg víz
Közepes nagyságú tálban adja a mézhez a citromlevet, majd lassan, kis adagokban keverje hozzá a vizet. A köhögés elleni szirupot jól záródó üvegben (pl. befőttesüvegben), hűtőszekrényben tárolja. 3 óránként 1-2 evőkanállal vegyen be belőle.
 
KÖHÖGÉS ELLENI ZSILIZSZIRUP
A narancslé megakadályozza a cukor kikristályosodását. Ha savanykásabb ízt kíván, narancslé helyett használjon citromlevet.
Hozzávalók (kb. 1/2 l-hez)
1-2 teáskanál szárított, aprított zilizgyökér-levél 
vagy -virág,
3 dl víz,
25 dkg barnacukor,
1/2 dl narancslé
Kis lábasban, mérsékelt tűzön forralja fel a vizet a zsiliz-gyökérrel. Kis lángon főzze további 20 percig.
Szűrje át a főzetet egy másik lábosba, a gyógynövény darabjait távolítsa el, és ismét kis lángon lassan keverje a folyadékba a cukrot. 5 perc főzésre lesz szüksége, de győződjön meg róla, hogy a cukor egészen feloldódott-e. Ha túlságosan besűrűsödne, adjon hozzá egy kevés vizet.
Vegye le a lábast a tűzről, hagyja a főzetet kihűlni, majd állandó kavargatás közben adja hozzá a narancslevet. Zárt befőttesüvegben tegye hűtőszekrénybe. 
Vadcseresznyével így készítse: Vadcseresznye kérgéből vagy gyümölcsének szárából 1 teáskanálnyit őröljön meg és lassú tűzön főzzön össze zsilizgyökérrel. A narancslevet hagyja el, a cukorba keverjen egy csipetnyi borkőt.
 
 
KAMILLÁS ARCBŐRTISZTÍTÓ
Zsíros bőr tisztításához szinte elengedhetetlen.
Hozzávalók (8 1/2 dl-hez)
1 l desztillált víz,
8 evőkanál friss illatos menta apróra vágva, vagy
2 evőkanál szárított, morzsolt kamillavirág
Közepes nagyságú lábosban keverje össze valamennyi összetevőt és forralja 10 percig. A tűzről levéve újabb 10 percig hagyja összeérni az aromákat, majd szűrje át a folyadékot befőttesüvegbe. Hűtőszekrényben 2 hétig áll el. A tisztítandó bőrfelületre vattadarabkával vigye fel.
 
KAMILLA TEA
Feszültségoldó ital; ha este fogyasztja, 
bizonnyal jó éjszakája lesz.
Hozzávalók (2 bögréhez)
2 evőkanál szárított, morzsolt illatos menta,
3 evőkanál szárított, morzsolt kamillavirág, 
5 dl víz,
2 teáskanál méz,
2 teáskanál citromlé
Kis lábosban főzze egybe a füveket a vízzel. Forrás után 5 perccel a főzetet vegye le a tűzről, és hagyja állni újabb 5 percig. Szűrje le, adja hozzá a mézet és a citromlevet. A kamillateát felmelegíteni lehet, de újra felforralni nem tanácsos.
 
 
KARAMELLÁS ALMA
A gyerekek élnek-halnak ezért a ragadós nyalánkságért, melynek elkészítéséhez nyolc hurkapálcikára lesz szükség.
Hozzávalók (8 db-hoz)
8 db ép kis alma megmosva, szára nélkül, 
25 dkg barnacukor,
3 dkg vaj vagy margarin,
1 evőkanál malátaszirup
A barnacukrot olvassza meg! Adja hozzá a malátaszirupot, majd a margarint. Az összeolvasztott elegybe forgassa bele az almákat és hűtse ki!
 
IZSÓSZIRUP KÖHÖGÉS ELLEN
Finom íze van, 
és valósággal simogatja a gyulladt torkot.
Hozzávalók (3 dl-hez)
2 1/2 dl méz,
1/2 dl víz, 
2 evőkanál virágzó izsóp szárított, 
morzsolt hajtásvége, vagy 
6 evőkanál friss izsópvirág, felaprítva, 
1 evőkanál ánizs
Vastag falú kis lábasba öntse bele a mézet, kanalanként adja hozzá a vizet, s közben kavarja erősen, hogy a két anyag sziruppá váljon. Közepes lángon forralja föl. A közben keletkezett habot kanalazza le a tetejéről. 1-2 evőkanál vízzel nedvesítse meg a szárított izsópot, az ánizst törje meg kanállal, majd mindkettőt adja a mézes keverékhez, és fedő alatt, gyakori kavargatással főzze fél óráig.
Vegye le a lábosról a fedőt, és hagyja a szirupot kihűlni. Szűrje át befőttesüvegbe, és amikor már egészen hideg, csavarja rá az üvegre a tetőt.
 
 
GYOMORNYUGTATÓ JÉGKOCKA
A borsmenta és a gyomorkeserű nyugtatóan hat a háborgó gyomorra, és jégkocka formájában könnyebben eltartható.
Hozzávalók (50 db-hoz)
2 1/2 dl víz,
2 teáskanál borsmentatea,
5 dl vörös-áfonyalé,
1 teáskanál gyomorkeserű
Kis lábasban forralja fel a vizet. Tegye bele a teát, hagyja egyet lobbanni, majd vegye a tűzről és pihentesse 10 percet. Ezután szűrje le és további 5 perc állás után keverje bele a többi hozzávalót. Öntse át a főzetet jégkocka-tartóba és mélyhűtőben fagyassza meg. Szükség esetén szopogasson el egy-egy jégkockát (óránként legfeljebb hármat) vagy dörzsölgesse vele az ajkát. 
Figyelem! Ha az émelygés, hányinger 24 óra múltán sem enyhül, illetve súlyosbodik, forduljon orvoshoz!
 
 
HAGYMÁS KEVERÉK KÖHÖGÉS ELLEN
Nyugtató hatású, erős illatú szer.
Hozzávalók (3 dl-hez)
2 db közepes nagyságú hagyma
vékonyra szeletelve,
2 dl méz,
1 dl meleg víz, 
1 kupica vodka 
(elhagyható, de segíti a hatóanyagok kioldását),
1 citrom kifacsart leve
Közepes méretű tálba tegye bele a hagymát, adja hozzá a mézet, a vizet és esetleg a vodkát. Mindezt keverje jól össze és fedett edényben egy éjszakára tegye be a hűtőszekrénybe. A keveréket szűrje le, a hagymadarabokat távolítsa el belőle, és tölcsérrel öntse át egy tisztára mosott üvegbe, melyre szorosan csavarja rá a kupakot. 3-4 óránként vegyen be a szerből 2 teáskanálnyit. A köhögés elleni keveréket hűtőszekrényben se tárolja 1 hétnél tovább.
 
HAJÁPOLÓ SZER
Selymessé teszi a száraz hajat,
gyógyítja a töredezett hajvégeket.
Hozzávalók (2 dl-hez)
80 ml olívaolaj,
60 ml étolaj,
60 ml méz
Kis lábosban keverje össze az alkotóelemeket és a folyadékot hevítse forrásig. Ekkor rögtön vegye le a lábost a tűzről, tartalmát hagyja hűlni 5 percig, majd töltse át megfelelő méretű, szórófejes műanyag flakonba. Permetezze hajára a hajápolót, s dörzsölje be alaposan a fejbőrébe. Meleg, nedves törölközőből készítsen turbánt és hagyja a fején 1 óra hosszat. Samponnal távolítsa el a hajápolót, majd a szokásos módon mosson hajat. 
 
GYÓGYNÖVÉNYSAMPON
Fényt ad a hajnak, könnyen kezelhetővé teszi. Ha kényeztetni akarja haját, tojást és tejet is adjon a samponhoz.
Hozzávalók (4 alkalomra)
2 evőkanál szárított borsmenta, 
2 evőkanál szárított fodormenta,
1 evőkanál szárított zsálya, 
2 dl desztillált víz,
1/2 dl babasampon,
1 egész tojás (igény szerint),
1/2 dl tej (igény szerint)
Kis lábosban keverje össze a gyógyfüveket, adja hozzá a vizet és forralja fel, majd vegye le a tűzről és hagyja állni 20 percet, hogy az aromák összeérjenek. Szűrje át a folyadékot, a kifőzött növényeket távolítsa el. Tiszta befőttesüvegbe keverje össze a babasampont 1/2 dl gyógynövényfőzettel. Ha szükséges, akkor adja hozzá a tojást és a tejet. A szokásos módon mosson hajat. 
A gyógynövénysampon fél évig áll el, de ha tojással és tejjel használja, akkor mindig frissen keverje ki. 
Száraz hajra a kétféle menta és a zsálya helyett feketenadálytő-gyökeret, rozmaringot és kamillát használjon. Egyébként kövesse a receptet.
 
FŐZET SZÁJÜREGI SEBRE
A szájüregben a kisebb seb, tályog is nagy kínt okozhat. Ez a nyugtató szájvíz jól csillapítja a fájdalmat.
Hozzávalók (1 kezeléshez)
2-3 csepp tömény citrom-, kamilla-, 
zsálya- vagy ánizs olaj,
1 dl forrásban lévő víz
Öntse a forró vizet csészébe, hagyja egy kicsit lehűlni, majd csepegtesse hozzá a felsorolt olajok valamelyikét. Naponta többször öblögesse száját a főzettel. Ha a seb néhány nap múlva sem gyógyul, forduljon orvoshoz.
 
FIATALÍTÓ-KRÉM
Használata után simább, üdébb lesz arcbőre.
Hozzávalók (50 ml-hez)
2 kapszula E-vitamin,
1 evőkanál méz,
1 evőkanál kókuszolaj,
1 evőkanál rózsavíz,
1 evőkanál olívaolaj
Törje össze az E-vitamin kapszuláját, tálkába adja hozzá a többi anyagot és keverje el alaposan. Mártson a keverékbe vattadarabot, s azzal vigye fel bőrére a fiatalító-krémet. Zárt edényben, hűtőszekrényben a krém 3 hónapig tárolható.
 
REUMATIKUS MEGBETEGEDÉSEK KEZELÉSE
 
Izületi gyulladásra, érszűkületre, reumára hatásos teák
 
Hozzávalók:
Mezeizsurló-tea,
nyírfalevél- vagy csalántea,
bodzavirág-tea,
gyermekláncfűlevél-tea,
gyermekláncfűgyökér- vagy vörösáfonya-tea,
zsálya- vagy cickafarktea, diólevél-tea.
 
Reumabedörzsölő, Bundatera módra
20 súlyrész hegyes erős paprikát, 
40 súlyrész csalánlevelet és 
20 súlyrész cickafarkfüvet egy liter 70 %-os bodza
pálinkában 10 napig áztatunk. 
A szűrlethez 10 % kámfort adunk. 
Továbbiakban ezt használjuk bedörzsölőnek.
 
Talpmasszázs-olaj, Bundatera módra
Húsz súlyrész ricinusolaj, 
50 súlyrész reumabedörzsölő szesz, 
10 súlyrész karotinolaj és 
20 súlyrész napraforgóolaj.
 
A gyulladáscsökkentő teák - mint a fentiek - enyhülést hoznak. 
Különösen tavasszal és ősszel ajánlott a 4-6 hetes ivókúra: naponta 1-2-szer 1 csésze teát igyunk kortyolgatva, melegen, étkezés után.
 
Pakolóiszap készítése reumára
A közönséges iszapot a következőképpen gyúrjuk meg gyógyiszappá: 
 
5 kg iszaphoz 
1/2 dl ricinusolajat, 
3 dl alkoholban áztatott feketenyárfa-rügy kivonatot, 
2 dl alkoholban áztatott nadálytőkivonatot és 
3 liter vízben kifőzött 
50 dkg csalánlevél kivonatot adunk, 
majd az egész kulimájszot puhára, lágyra gyúrjuk. 
 
Az így megdolgozott iszappal bekenjük a fájó részeket, és hagyjuk teljesen rászáradni. Miután megszáradt, lefejtjük, s megmasszírozzuk a kezelt testrészt.
 
 
Reumatikus fájdalmak esetén hatásos bedörzsölő-szert kapunk az alábbi módon
Hozzávalók
Hangyasav, rozmaring, körtikeolaj.
 
100 g hangyasavat
3 g rozmaringolajjal és 
2 g körtikeolajjal keverünk össze.
 
Reuma olaj
Hozzávalók:
árnikatinktúra vagy beléndekolaj, 
orbáncfű- vagy levendulaolaj, 
citromfű, 
borsmenta- vagy ricinusolaj, 
rozmaring- vagy kakukkfűolaj, kötés.
Reumatikus megbetegedések esetén ajánlott, hogy a fájó helyeket a fenti, enyhén megmelegített szerekkel alaposan és naponta többször megmasszírozzuk. 
Lefekvés előtt tegyünk a fájó helyre meleg, átitatott kendőt, fedjük be műanyag fóliával és gyapjúkendővel, tartsuk melegen.
 
 
Reuma bedörzsölők
Hozzávaló:
csalánköteg.
Reumatikus megbetegedés esetén segíthet, ha a fájó helyeket 3 egymást követő napon fiatal, virágzó csalánból készített köteggel megütögetjük.
(Figyelem! Ezen a három napon nem szabad hidegvízzel mosakodni!)
Hozzávalók:
sósborszesz, orbáncfűolaj, ricinusolaj, só.
 
Reumatikus fájdalmak elleni hatásos keveréket kapunk az alábbi módon:
3 dl sósborszeszt 
ugyanennyi orbáncfűolajat és ricinusolajat 
1 kávéskanál sóval elkeverünk.
 
 
Hozzávalók:
nyírfalevél- vagy kenderborogatás, 
káposztalevél-borogatás 
(fehér, fejes káposzta).
 
Izületi bántalmaknál a nyírfalevélből, kenderből vagy fehér káposzta leveléből készített borogatás enyhülést eredményezhet. A növények mindig frissek legyenek, és itassuk át azokat vízzel.
Reuma pakolások
Hozzávaló:
jéggel töltött tasak.
 
Egy frottírzsákba vagy frottírkendőbe rakott, összetört jég, amelyet néhány percre a fájás helyére teszünk, enyhülést hozhat 
Figyelem:
A jeget sohase rakjuk közvetlenül a bőrre!
 
Hogy a reumatikus megbetegedésnél a hideg vagy a meleg használ-e, azt a beteg csak a saját tapasztalatából tudhatja vagy egyeztessen háziorvosával!
Hozzávaló:
gyógyiszappakolás.
Az érszűkületi fájdalom elviselhetőbb, ha gyógy-iszapos pakolást végzünk:
3 evőkanál gyógyiszapot keverünk össze
1 evőkanál mézzel. 
 
A kapott masszát kenjük egy előmelegített kendőre és helyezzük a fájó helyre. Gyapjúkendővel tartsuk melegen.
Hozzávaló:
iszap- vagy túróborogatás (sovány túró).
Mindenfajta reumatikus gyulladás esetén segíthetnek a fenti kezelések. 
A túróborogatás elkészítésének módja:
a sovány túrót 2 cm vastagon kenjük a fájó helyre
gyapjúkendővel takarjuk be. 
2 óra múlva szedjük le,
sósborszesszel kezeljük a borogatás helyét.
 
 
Tormás borogatás
Hozzávaló:
torma.
A frissen reszelt, felmelegített tormából készített borogatás, amelyet kb. fél cm vastagon rakunk a kezelendő testrészre, különösen derékzsába esetén hatásos. 30 perc elteltével távolítjuk el. 
 
A nadálylevélből készített friss pép borogatásként, reumatikus panaszoknál enyhülést hozhat.
Szalonnás borogatás
Hozzávalók:
szalonnaszelet vagy szalonnabőr, kendő.
Fehérszalonnából vágott szeletek vagy enyhén felmelegített szalonnabőr érszűkület esetén fájdalomcsillapító hatású.
 
Reuma fürdők
Hozzávalók: 
levendula- vagy rozmaringfürdő, 
fenyőtűlevél-fürdő, 
borókaág.
A fenti fürdők a reumás beteg számára áldást jelentenek. 
 
A fürdővízbe helyezett borókaágak is csökkentik a reumás fájdalmakat. (Fürdési idő 30 perc, utána 20 perc pihenés)
Hozzávaló:
sós fürdő (tengeri só- vagy konyhasóoldat)
 
A sós fürdő (5 kg/fürdő) reumás betegek számára nagyon ajánlott. A reumás betegek május után kerüljék a rebarbarát.
Hozzávalók:
ecet (gyümölcsecet)- 
mézkúra, 
burgonyás-víz-kúra.
 
Gyakran segít a több hónapon át folytatott gyümölcsecet-méz, illetve burgonyás víz-kúra.
 
A burgonyás vízből végzendő ivókúra receptje:
Jól megmosott, nyers burgonyát, héjastól tegyük egy edénybe, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Só nélkül főzzük puhára. A burgonyás vizet üvegben, hűtőszekrényben több napig tároljuk. Reggelente 1 pohár burgonyás vizet vízfürdőben melegítsünk meg, és fogyasszuk kortyolgatva, éhgyomorra.
 
Reuma elleni saláta
Hozzávalók:
fokhagymából vagy gyermekláncfűből készült saláta, 
szőlő.
Aki reumatikus panaszoktól szenved, egyen gyakran fokhagymát, gyermekláncfűből készített salátát vagy szőlőt.
 
Köszvény 
Borogatások, fürdők, bedörzsölésre alkalmas szerek, melyek enyhítik a fájdalmat.
 
Hozzávalók:
sósborszesz, só.
A köszvényes fájdalmak enyhítésére ajánlott bedörzsölő szer:
 
az enyhén meglangyosított, 2 dl sósborszeszhez 
adjunk 250 g sót.
 
 
Hozzávaló:
cickafark-borogatás.
 
A köszvényfájdalmat a cickafark-borogatás enyhíti.
Hozzávaló:
burgonyafürdő vagy borogatás.
 
A nyers, reszelt burgonyából készített borogatás hatásos a köszvényes fájdalom enyhítésére. A burgonya-lével kevert fürdővíz a köszvényes csomókat szétoszlatja.
 
Izomláz és izomgörcs
gyógyító borogatások, pakolások, kötések
 
Hozzávalók:
gyapjú zokni, páfránnyal töltött tasak.
 
Megszüntetjük az éjszakai lábgörcsöket, ha páfránnyal töltött pamuttasakot teszünk a térdhajlat alá (a tasak tartalmát időről időre cserélni kell), és állandóan gyapjú zokniban alszunk.
 
Hozzávaló:
burgonya- vagy káposztalevél-borogatás.
Hasznos lehet a reszelt, nyers burgonyából vagy káposztalevélből készített borogatás izomfájdalmak esetén. 
 
A káposztalevél-borogatás elkészítésének módja:
A káposztaleveleket 5 percre forró vízbe rakjuk, a vastag ereket eltávolítjuk, a többit a fájó helyre rakjuk, és gyapjúkendővel átkötjük.
 
Csontok
A csontképződés előkészítése.
 
Hozzávalók:
körte, tej.
A csontképződést segíti a sok körte és a sok tej fogyasztása.
 
Csontok, csonttörések, csonthártya gyulladás
A gyógyítás elősegítése
 
Hozzávalók:
agyag- vagy túróborogatás.
Hideg agyag- vagy túróborogatás segíthet a csonthártyagyulladás gyógyításában.
(Orvossal megbeszélni!)
 
 
Receptek
 
Gyulladást gátló teakeverék
 
30 súlyrész gilisztaűző varádicsot, 25 súlyrész zsurlófüvet, 20 súlyrész cickafarkfüvet, 15 súlyrész macskagyökeret és 15 súlyrész szúrós gyöngyajak-füvet felfőzök, majd lefedve egy napig állni hagyom. A teát naponta háromszor két decijével fogyasztom.
 
Prosztatakenőcs
 
Feketenyárfa-rügyet, diólevelet és nadálytőgyökeret sütök ki nyúlhájban. Miután a szűrletet leöntöttem, hagyom megdermedni. Vadgesztenye termésének húsát megfőzve, a levét hozzáadom a nyúlhájban kisütött anyaghoz. Addig keverem, amíg habos, könnyű kenőcsöt nyerek belőle. Ezt használom masszírozáshoz.
 
Hajnövesztő szesz készítése
 
10 napig áztatok egy liter 70 %-os bodzapálinkában 10 deka reszelt tormagyökeret, 5 deka csalánlevelet, 10 deka lapugyökeret, 5 deka nyárfavirágot. 10 napi áztatás után a szűrletet leöntöm, az üveget bedugaszolom. Használata: naponta egyszeri bedörzsölés.
 
Alapanyag-kivonatolás
 
Alkoholos kivonat készítése: Egy liter 70 %-os etilalkoholban 10 deka apróra tördelt, szárított nadálytő drogot 10 napig áztatunk. Az áztatmányt naponta egyszer összerázzuk. Tíz nap elteltével aranybarna, áttetsző kivonatot nyerünk. A szűrletet légmentesen lezárva tároljuk a felhasználásig.
 
A fekete nadálytő alkalmazása a paramedicinális gyógyászatban vésszér, aranyér, lábfekély, bőrbajok esetén
Nadálytőzselé készítése
 
Tíz deka szárított drogot fél liter vízben felfőzünk, amíg kocsonyásodni nem kezd. Fedővel lefedve egy napig állni hagyjuk. Másnap langyosra felmelegítve gesztenyenyomón átpasszírozzuk, és a továbbiakban a zselét használjuk.
 
Tinktúra készítése
Nadálytőgyökérből készült alkoholos kivonatból reuma, visszér, sebek és sömörök gyógyítására lehet készíteni tinktúrát. Az alkoholos nadálytő-kivonatba való hatóanyagok kivonása:
Egy liter alkoholos nadálytő-kivonatban 10 db citrom héját 10 napig áztatom, 10 deka tormagyökérrel. Az egészet lefedve 10 napig állni hagyom úgy, hogy naponta egyszer felrázom. A szűrletet ledugaszolva tinktúrának használom az imént felsorolt 

Itt szerkesztheted a frissen létrehozott oldaladat!

Ezt a szöveget nyugodtan kitörölheted és
a helyére írhatod az új oldalad tartalmát.





Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Eladó tüzifa szén árak tüzifa akció

► diószén daraszén komárom-esztergom megye,fejér megye

tuzifa-szen.hupont.hu

2. Tiszta Csapvíz Webáruház

► Vevőszolgálat: 0620 531 4877

tisztacsapviz.hupont.hu

3. Tüzifa,szén eladó Tatabánya,tüzifa árak

► Tüzifa házhozszállítással.

tuzifatatabanya.hupont.hu

4. Tüskepapa bohóc

► Tüskepapa bohóc épp 100 éve született. Bohócporontyból bohócpapa lett, és akit csak elér, azt jól bebohócozza, hogy csak dől erre-arraaa:-)!

tuskepapa.hupont.hu

5. Teherautó bérlés, teherautó kölcsönzés Budapest. Napi 6000,-Ft

► Teherautó bérlés és kölcsönzés. Budapest és vonzáskörzetében. Olcsó ár, kedvező feltételek. Már napi 6000,-Ft-tól. - teherautó bérlés Budapest

teherautoberlesbudapest.hupont.hu

6. Ha nálunk könyveltet nyugodtan fog aludni

► nem lesz gondja az adózásra!

tax-pay.hupont.hu

7. Japán és más Traktorok ,Erőgépek, Kiegészítői, szerszámai

► Szálítódoboz, Fűnyírók, Kiegészítők, Vonók, Húzók, Bála Tüske,Szártépők, Készítése.

traktor-kiegeszito.hupont.hu

8. Csigabi Lakástextil Méteráru kirakat

► Igényes lakástextil méteráru. Minőségi termékek, olcsó árak. Gyors csomagküldés Budapest- és országszerte, személyes átvétel Dányban.

textilpont.hupont.hu

9. Tavirózsa Vásárlás! Tavirózsák Változatos Színekben!

► Tavirózsa Webáruház! Vízinövények! 5,000,-Ft rendelés után Ajándék Tavirózsa ! Több mint 30 fajta tavirózsa, kedvező áron!

tavirozsamf.hupont.hu

10. TENERIFE - SPANYOLORSZÁG

► Fedezze fel, ismerje meg Tenerife sokszínű világát, kultúráját, hagyományit! Napsütötte hely a szabadidő izgalmas eltöltésére és szórakozásra. Pihenés, nyaralás, kikapcsolódás egy vadregényes szigeten!

tenerife-spain.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

2. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

3. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

4. VICTORY DEKOR

► A Nagykanizsán 1994 óta működő Victory Dekor célja vállalkozók, cégek és magánszemélyek reklám,dekorációs igényeinek kielégítése. Bízom benne, hogy hamarosan Önt is elégedett ügyfeleim között köszönthetem.

victorydekor.hupont.hu

5. Roselyn Kellie észrevételei, gondolatai és javaslatai

► Ez az oldal azért jött létre, hogy a neten (esetleg a való világban) talált érdekességeket, látnivalókat és kipróbálnivalókat osszam meg veletek.

roselynkellie.hupont.hu

6. Adriann Agore gondolatai, tippjei, szösszenetei

► Adriann Agore gondolatai, tippjei, szösszenetei

adriannagore.hupont.hu

7. Éder-Ház Kft

► Új építésű,tehermentes,családi házak,fizetés könnyítéssel, magas műszaki tartalommal eladók.Az összes mindenkori kedvezmény igénybe vehető a Kft tulajdonában lévő házakra.

ederhazkft.hupont.hu

8. Fanny Pizzéria

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

fannypizza.hupont.hu

9. Villanyszerelés Javítás Kecskemét 06/30/9388145

► Családi házak,lakások,üzletek villanyszerelése régi hálózatfelújítása

csovill.hupont.hu

10. Villanyszerelő Kecskemét

► Villanyszerelés Javítás 06 30 9388145

villanyszakik.hupont.hu

11. Kreatív ötletek tárháza

► Szeretsz rajzolni festeni de nincs ötleted látogas el ide itt nagyon sok rajzot festményt találhatsz amíkből remek ötletteid lehetnek.

qew.hupont.hu

12. Orosz Ferenc 2.

► Magamról hobbijaimról, a kis unokámról, barátokról,nosztalgiáról, tárgyaimról

ofk-ofk.hupont.hu

13. Fülöp Menyhért plébános

► Észak Angliában, Skóciában és Walesben élő, dolgozó magyarok plébánosa

fulopmenyhert.hupont.hu

14. TANÁCSADÁS

► Válságmenedzselés, cégtanácsadás, adókímélő eljárások, céginformáció, cégátvilágítás, kockázatelemzés, adóoptimalizálás, gyors hatékony segítség a bajban, munkavállalók átvilágítása ellenőrzése,

tanacsotadok.hupont.hu

15. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

16. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

ivettkepei.hupont.hu

17. RÉSZECSKESZŰRŐ-TISZTÍTÁS-DPF-FAP- AdBlue-SCR-REGENERÁLÁS-SZERVIZELÉS.

► DIESEL gépkocsi kettőstömegű lendkerék,kuplung alkatrész,olaj ,alkatrészek kaphatók.HDI-DCI-TDCI-PDTDI CDI-AbBlue-SCR- AUTÓK SPECIÁLIS ALKATRÉSZEK TALÁLHATÓK ITT. -06-20-9-223-241-

horpicar.hupont.hu

18. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

► Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül. Kásler Árpád

ahazanemeladomozgalom.hupont.hu

19. Lelkünk, tudatunk és testünk egyensúlya

► Visszaadni az erőt a domináns agyfélteke elülső és hátulsó agyterületének összehangolására, hogy tudatos választásra legyünk képesek. Választásra, ami megváltoztatja a múltat, hogy olyanná formálhassuk a jövőt, amilyenné alakítani valóban szeretnénk

lelkiegyensulyunk.hupont.hu

20. Autóbérlés Debrecen, Autókölcsönző

► Autóbérlés, autókölcsönző Debrecen és vonzáskörzete Nagy választék, gyors kiszolgálás, kedvező árak. Bérautó napi 3000,-Ft-tól.

autoberlesdebrecen.hupont.hu

21. Kaktuszok Honlapja

► Itt a kaktuszok gondozása,oltása,szaporitása,teleltetése,öntözése,átültetése, kártevők elleni védekezés,és avokádó gyökereztetése

k-aktuszok.hupont.hu

22. Szájharmonikások lapja, tanulj meg könnyen szájharmonikázni:)

► Mindenkinek aki szereti a zenét(pop,rock,blues,stb,) itt megtalalja a kedvérevalót, Ingyen tab-ok !!!pl:Beatles,Michael Jackson,Lady Gaga,Bob Dylan,Elvis P,Queen,Bob Marley,stb. Remélem tetszeni fog és máskor is benézel.Jó időtöltést kivánok!

harmonika.hupont.hu

23. Hriczu Családi Fürjészet

► Kis tojásba zárt egészség, avagy jobb ma egy fürj, mint holnap egy túzok

hriczufurj.hupont.hu

24. Angyali menedék

► Angyali vezetés a megfáradt és beteg lelkeknek

archangelgabriel.hupont.hu

25. LAKÓKOCSI ÉS APARTMANOK MONTENEGRÓBAN

► Montenegróban, ebben a pici országban olyan természeti kincsek vannak, melyeket sehol nem találhatunk meg Európában de egyedül állóak a világon is.

lakokocsikaravan.hupont.hu

26. SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS, MASSZÁZS, ALTERNATÍV KEZELÉS - A TELJES EGÉSZSÉGÉRT

► CSALÁDÁLLÍTÁS - TALPMASSZÁZS - TESTMASSZÁZS - KINESIO-tape - ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS - SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS

testi-lelkimasszazs.hupont.hu

27. Vállalkozókért Vállalkozásokért Érdekvédő Mozgalom

► Csak az az ügy elveszett, amit feladunk. Érdekvédelem, követeléskezelés egyéni módszerekkel.

vvmozgalom.hupont.hu

28. •.••♥Picicsajszi oldala♥••.•

► Lesd meg a menüpontokat!Köszike.•.••♥Gyere máskor is! Puszika•.••♥ Szijja.•.••♥

sztarok-kepek.hupont.hu

29. Nézz körül!Ha van kedvenc sztárod énekesed akkor ez a te oldalad

► Ezen az oldalon sztárokat,énekeseket találsz,olvashatsz róluk.

hiressegek.hupont.hu

30. MINDENFAJTA SÓDER SZÁLLÍTÁS, ÁRAK BUDAPEST.

► 0-4 sóder, 0-8 sóder, 0-16 sóder, 0-24 sóder, töltősóder, kétszer rostált sóder szállítás, ár.

soderszallitas.hupont.hu

31. Boldog,Vidám,Rémisztő történetek

► Ha szereted a történeteket, akkor jó helyen jársz.Itt minden féle történet van ami pont NEKED a legkedvesebb.Ha a vidám történet tetszik akkor lehet látni jobb oldalt a menüben. Még ott lesznek a rémisztő és boldog történetek.

kiralytortenetek.hupont.hu

32. Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

► Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

szentrita.hupont.hu

33. A Második Eljövetel

► A Nagyfigyelmeztetés kicsivel Jézus második eljövetele előtt megtörténő globális esemény lesz.

amasodikeljovetel.hupont.hu

34. Kisteherautó bérlés, kisteherautó kölcsönzés napi 6000 forintért

► Kisteherautó bérlés és kölcsönzés. Budapest és vonzáskörzetében. BARÁTI Ár, kedvező feltételek. OLCSÓ! - Kisteherautó bérlés akár 6000,-Ft/nap áron! -

kisteherauto-berles.hupont.hu

35. A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ

► Vakon és süketen éltünk idáig...

utikonyv.hupont.hu

36. Seeberger János - Mondain galamb

► Üdvözlöm a honlapomon! Kellemes böngészést kívánok.

seebergerjanos.hupont.hu

37. Precíz-aszfalt

► Aszfaltozásban, és az építőiparban jártas, kiváló szakembereink garantálják a magas minőségű, gyors, pontos és precíz munkavégzést. Cégeknek, önkormányzatoknak és magánszemélyeknek is mindenütt az országban, a legkedvezőbb áron!

preciz-aszfalt.hupont.hu

38. NAPRAFORGÓ KISVIRÁG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

► Az Alapítvány céljai: családi bölcsődék működtetésére felkészítő tanfolyamok tartása, óvodák, családi bölcsődék támogatása, munkavállalók a munkaerő piacon való sikeres részvételének oktatása, gyermek fejlesztés, támogatás.

napraforgokisvirag.hupont.hu

39. PANNON HITEL

► Hitelt szeretne? Nem tud dönteni? Nem áll szóba önnel egy bank sem? Mi segítünk!

pannonhitel.hupont.hu

40. Tini csajok birodalma~

► Egyáltalán nem számít, hogy mit mondanak rólunk, csak az, hogy mit gondolunk belül magunkról.

tinicsajokbirodalma.hupont.hu

41. GÉL-LAKKOZÁS

► Nagy Gabriella vagyok, kéz -és lábápoló. Munkahelyem: a Rouge Szépségszalonban dolgozom, a most divatos gél-lakkozás a fő profilom. Foglalkozom manikűrrel, pedikűrrel is.

gel-lakk.hupont.hu

42. Horvátországban, KLÍMÁS lakókocsik kiadók.

► SIBINJ-ben teljesen felszerelt KLÍMÁS lakókocsik kiadók.

horvatorszagi-nyaralas.hupont.hu

43. Zalai Szántó település hely,- és a Szekér família családtörténet kutatása

► “Sine praeteritis futura nulla" „A múltnak kútja, a jövőnek titka van és a jelen az egyetlen, amit te alakítasz!”

szeker.hupont.hu

44. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

45. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

46. Fluorit ásványékszer bolt

► Az ásványok gyógyhatását több ezer éve ismerjük, és használjuk őket a mai napig. Különös rezgéseik nemcsak a testre, hanem a lelki bajokra is gyógyírként hatnak. Minden kristálytípusnak egy rá jellemző energiatöltése van, amely adott részünkre hat.

fluorit.hupont.hu

47. Dogs love<3

► Rengeteg kutyáról találsz információt a honlapon. Vannak képek,videók némely cikknél,kutyanevek,kutya névnap naptár. Szal ha szereted a kutyákat nézz körül!! (K)

dogs-forever.hupont.hu

48. Olcsó asztalos Budapesten

► Budapesti asztalos rövid határidővel vállalja beépített szekrények, nappali bútorok, konyhabútorok, kerti bútorok, gardróbok tervezését, elkészítését és beépítését (30) 651 0393

asztalosbudapest.hupont.hu

49. Lehallgatás védelem. Köztünk marad!

► Lehallgató eszközök felderítése, szakértelemmel, lojálisan: 06 30 274 6873

maganbeszelgetes.hupont.hu

50. ♥в-gιяℓ ¢ѕαנѕzιкα σℓ∂αℓα♥

► єzт αz σℓ∂αℓт αzσкηαк тαℓáℓтαм кι,αкιк ѕzєяєтηєк ѕσкαт σℓναѕηι:) нα ℓєηηє ναℓαмι öтℓєтєтєк,нσgу мιт тєнєтηéк мég αz σℓ∂αℓяα ηуυgσ∂тαη íяנ єяяє αz є-мαιℓ ¢íмяє кσтαιgαвσ@¢ιтяσмαιℓ.нυ єℓőℓяє ιѕ кöѕzι:)

sexycsirke.hupont.hu

51. Twilightereknek

► Szereted a Twilightot???? Akkor ezt az oldalt neked találták ki!!!

alkonyat-fan-love.hupont.hu

52. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

53. MAGYAR URALKODÓK IDŐRENDJE ÉS ARCKÉPCSARNOKA, A MAGYAR TÖRTÉNELEM IDŐRENDJE

► A magyar királyok uralkodási rendje, a magyar történelem időrendje, erdélyi fejedelmek. - Keresd:Lehoczky József:MAGYAR LOVAGKÖNYV, A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE!

uralkodok.hupont.hu

54. Szélvédő javítás a nyíregyházi TESCO parkolójában 06 20 231 41 13

► Szélvédő javítás Nyíregyháza Tesco parkoló. Kavicsfelverődések,repedések gyors és szakszerű javítása. 20 231 41 13

szelvedojavitonyiregy.hupont.hu

55. Tortenetek mutansokrol,termeszet feletti lenyekrol es mas furi dolgokrol!

► A honlapra heti szinten jonnek az uj szerkesztesek. Figyeld, hogy mi tortenik kedvenc szereploiddel es menj ra a Kitalalt tortenetek, kitalalt szereplokkel cimu oldalra, hidd el megeri! Jo szorakozast!!! XD

kitalalt-tortenetek.hupont.hu

56. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

57. AKÁCFA

► Tudnivalók

akac.hupont.hu

58. ARANYLÓ NAPRAFORGÓ ALAPÍTVÁNY

► Alapítványunk legfontosabb célja óvodák működtetése, valamint gyermekek napközbeni ellátása, kiemelt szinten való nevelése, oktatása, az angol nyelv játékos megismertetésével.

aranylonapraforgo.hupont.hu

59. Építési e-napló

► Megoldjuk az e-napló megnyitását és vezetését Ön helyett! Felelős Műszaki Vezetés

e-naplo.hupont.hu

60. Képek, egy helyen!

► Legjobb weboldal! Fiúknak és Lányoknak van itt tartalom bőven. Csodás képek! Képeket keresel? Már meg is találtad a legideálissabb weboldalt számodra. Képek, minden mennyiségben. :) Itt még találsz egyébb dolgokat is. Finom sütik és a heti időjárást.

kepekegyhelyen.hupont.hu

61. Fogadj örökbe vagy segíts egy állatot

► Itt örökbefogadhatsz egy állatot vagy segítheted az állattokat.

egyuttazallatokert.hupont.hu

62. Honlap csak lányoknak!

► Üdvözlök mindenkit a honlapomon!

simonveronikabettina.hupont.hu

63. Tibeti Terrier kennel "of Kari Tibetian Shine" - Srbija

► A Tibeti Terrier egy állom kutya. Érzelmes, imádja az embereket és játékos. A hosszú szőrzetével nagyon attraktív. A Tibeti Terrierek olyanok mint a gyerekek, soha sem nőnek fel. Hatalmas nagy szívük van. Kennelünkben kiváló minőség található.

tibetanterrier.hupont.hu

64. Mandala Grande mandalafestés

► Egyedi, kézzel festett mandalák saját tervezés alapján. Mandala készítés megrendelésre is.

mandaland.hupont.hu

65. JÉGDISCO A PESTERZSÉBET JÉGCSARNOKBAN! A ZENÉT DJ WHITE TIE SZOLGÁLTATJA!

► AZ ORSZÁG LEGJOBB JÉGDISCO-JA A PESTERZSÉBET JÉGCSARNOKBAN MINDEN SZOMBATON 19:00-22:00-IG DJ WHITE TIE KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL! www.facebook.com/pesterzsebetjegcsarnok

erzsebetijegdisco.hupont.hu

66. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

sztarokeleterol.hupont.hu

67. Német oktatóoldal

► Ezen a honlapon választ kaphatsz minden kérdésedre. Amit eddig nem tudtál, itt rátalálhatsz a válaszodra. Ez a német nyelv birodalma! :). újból kezdenéd a német nyelv tanulását? Hát itt megteheted ingyen, és időmentesen!

nemetoktatooldal.hupont.hu

68. koszorúalapok és koszorúk nagy és kis tételben egyedi árakkal

► bővebb tájékoztatásért hívjon 06/20 404 7739

toboz-koszorualap.hupont.hu

69. Perutek István kardkészítő honlapja

► Jó áron, jó minőséget!

perutek.hupont.hu

70. PELYHE JÓZSEF

► ÉBRENLÉTI ÁLOMKÉPEK

pelyhejozsef.hupont.hu

71. EPERECEPT

► Otthon tesztelt receptek epés olvasók számára

eperecept.hupont.hu

72. Üveges, helyszíni üvegezés Budapesten, Pest megyében.

► Üveges, helyszíni üvegezés Budapesten, Pest megyében. Üveges munkáinkat gyorsan és szakszerűen végezzük el, üvegezés garanciával.

uveges-gyorssolgalat.hupont.hu

73. SUZUKI IGNIS KÉZIKÖNYV

► Műszaki adatok, Műszerfal, Kormányoszlop kapcsolói, Vezetési tanácsok, Ellenőrzés- karbantartás, Általános adatok, Hibaelhárítás

ignis.hupont.hu

74. SZENT TERÉZ GONDOZÓHÁZ

► ápolás és idős betegek gondozása

szentterezgondozohaz.hupont.hu

75. LÉLEK-HARMÓNIA

► Spirituális tanácsadás, angyalokkal való gyógyítás, kártyavetés, tisztánlátás "Az angyalok Isten legtisztább gondolatai, amelyek az igazság és a szeretet szárnyán szállnak." (Mary Baker Eddy)

lelekharmonia.hupont.hu

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 86
Heti: 739
Havi: 2 331
Össz.: 931 085

Látogatottság növelés
Oldal: Házi praktikák
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: yutube gyumocs salata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »