NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT


0000088631.gif

 
ÚJDONSÁG!! ORGONIT, az energia átalakító... tovább >>
Az ember egészségi állapota nagymértékben függ a táplálkozással a szervezetbe...  tovább >>
Szinte minden ember tudja, hogy a legtöbb C-vitamin a citromban, a narancsban, a gyümölcsökben és...  tovább >>
A hajhullásnak számtalan oka lehet. Éppen ezért a legfontosabb a hajhullás okának feltárása... tovább >>
A szőlőmagot szárítás után összezúzzák és magasnyomású préssel kisajtolják az olajat belőle. A szőlőmagnak...  tovább >>
A nap, mint a legfontosabb éltető energia rendkívül fontos az emberi szervezet számára... tovább >>
A fejes káposzta az egyik legrégebbem termesztett konyhakerti növény. Egyik előnye, hogy egész évben...  tovább >>



 

A dió

A diófa Ázsiából származik. Hatalmas, formás lombkoronája alatt egy népes család is kényelmesen hűsölhet a forró nyári napokon. Szinte egyetlen más fa sem tudja azt az atmoszférát árasztani magából, mint a diófa.

Régebben, vidéki viszonylatban nem volt egyetlen ház sem szinte, ahol ne lett volna diófa. Szépségén kívül, természetesen igen fontos táplálék a termése, amely minden korosztály számára ajánlott.

A dió az egyik legismertebb és legtöbbet fogyasztott olajos mag. Magyarországon legtöbben süteménybe sütve fogyasztják, de igazán nyersen a legjobb az egészség szempontjából. Aki teheti, fogyasszon belőle minden nap 4-5 szemet. A benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhetően rendszeres fogyasztás esetén a vérnyomását rendben tartja és megelőzi a szívproblémákat.

Jó hatású az idegrendszerre, a legyengült szervezetet táplálja, erősíti. Káliumot, kálciumot és foszfort tartalmaz, valamint B1, B2 vitamint. A legfontosabb azonban a telítetlen zsírsav tartalma, amely koleszterincsökkentő, emiatt jó hatású a keringésre.

A dió egész évben hozzáférhető fontos táplálék. Ha megszáradt már akkor egy-két percig forraljuk vízben, vagy tejben és hagyjuk utána a folyadékban tíz percig. Így visszanyeri eredeti puhaságát.

A dió hosszú ideig eltartható, ha megdarálva mélyhűtőbe tesszük. A közkedvelt almás pite rendkívül finom, ha apróra vágott dióval keverjük össze a tölteléket és még darált diót is teszünk bele. Fahéjat is adjunk hozzá és így már igazán fenséges íze lesz. Próbálja ki így a pitét.

A lekváros palacsintát is megbolondítja, ha darált dióval keverjük össze. Így a családunkat fontos tápanyaghoz is juttatjuk.

Ha valakinek a szervezetét erősíteni szeretnénk, úgy őrölt diót keverjünk össze mézzel és egy pici citromlével. Nagyon finom és tápláló.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 37
Heti: 78
Havi: 1 178
Össz.: 1 152 036

Látogatottság növelés
Oldal: A DIÓ
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2024 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »