NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐ SZEREK,,ÉS RÉGI HAGYOMÁNYOS NÉPI GYOGYÁSZAT


Egyetlen filléres csodaszer, amivel a legtöbb tisztítószert kiválthatod

 

Valóban szükségünk van ennyiféle tisztítószerre, vegyszerre? Ha benned is felmerült már a kérdés, akkor ideje a tettek mezejére lépned.

Vizsgáld felül tisztítószer-készletedet, és gondold végig, hogy melyiket tudod kiváltani házi praktikákkal, természetes szerekkel. A vízkőoldót például lecserélheted ecetre és citromra, a lefolyótisztítót pedig szódabikarbónára. De ha ezeket is mellőznéd, az sem baj, hiszen itt egy még olcsóbb, még környezetbarátabb megoldás a piszok eltüntetésére: a hőmérséklet. Megmutatjuk, hogyan használhatod.

Mikrohullámú sütő tisztítása

Könnyen előfordulhat, hogy a mikrohullámú sütő falára fröccsen a melegített étel használat közben. Ha nem távolítod el azonnal, akkor az a további használat során alaposan rászárad a felületre. A szennyeződéseket vegyszerekkel is eltávolíthatod, ha azonban természetes és olcsóbb megoldást keresel, próbáld ki a következőt. Egy, mikrohullámú sütőben használható poharat vagy tálat engedj tele vízzel, majd helyezd a mikróba, és melegítsd legalább öt percig.
 

Ez alatt az idő alatt nemcsak felforr a víz, hanem a párolgó gőz le is oldja a szennyeződést, és a hő elpusztítja a baktériumokat is. Ezután egyszerűen csak ki kell törölnöd a mikrót. Ha biztosra akarsz menni a baktériumokat illetően, a vízbe csepegtess citromlevet: ez fertőtlenítő hatású, és a visszamaradt szagokat is megszünteti.

Mosogatószivacs fertőtlenítése

A mosogatószivacsot viszonylag gyakran le kellene cserélni, hiszen hiába öblíted át, a baktériumokat ezáltal nem tudod eltávolítani. Ha viszont nem szeretnél minden héten új szivacsot venni, fertőtlenítsd át a mikróban. Tudományos kutatások igazolják, hogy kétpercnyi mikróban történő melegítés hatására majdnem az összes, szivacsban lévő baktérium és vírus elpusztul.

Ahhoz azonban, hogy a művelet eredményes legyen, egy fontos, de mégis filléres hozzávalóra van szükség: egy kis vízre. Sterilizálás előtt tehát alaposan vizezd be a szivacsot, arra azonban ügyelj, hogy csak olyan szivacsot fertőtleníts ezzel a módszerrel, amelyikben nincs fémszál.

Konyhamalac tisztítása

A konyhamalac tisztításához és szagtalanításához sincs szükség drága tisztítószerekre, elég, ha csak segítségül hívod a hideget. A jég ugyanis csodákat művel ezzel a konyhai eszközzel. Ha ráfér a konyhamalacodra egy kis karbantartás, akkor fagyassz le jégkockának ecetet, és azzal "etesd meg" a malacot. Az ecetes jégkockadarabok nemcsak a szagot veszik el, de még meg is élesítik a szerkezetet.

Lefolyók tisztítása

A lefolyó könnyen eldugulhat a cső oldalán lerakódó zsír, vízkő hatására. Sokan esküsznek a lefolyók esetében a kíméletlen tisztítószerekre, pedig jóval olcsóbb és környezetbarátabb módja is van a tisztításuknak. Két-három kisebb csomag szódabikarbónára lesz csak szükség, meg fél liter ecetre, és persze egy kis hőre. Az ecetet forrald fel, a szódabikarbónát pedig öntsd a lefolyóba, és töltsd rá a forró ecetet - műanyag cső esetében kisebb mennyiségű szódabikarbónával próbálkozz. A keverék pezsegni kezd, és feloldja a lerakódott vízkövet és szennyeződéseket, a lefolyó pedig ismét átjárható lesz.
 

Gyomirtás

A hőnek a házon kívül is nagy hasznát veheted. A forró víz például a gyomirtásban lehet nagy segítségedre. Ha a térkövek között a járdán, vagy épp a kocsibejárón csúnyán kinőtt a gyom, csak önts rá forró vizet! Sok energiát spórolhatsz meg ezzel a technikával, a belocsolás után ugyanis már fél kézzel is ki lehet kapkodni a gyomot.

Légfrissítő helyett 

Ma már számtalan elektromos illatosítót vagy illatgyertyát kapni, melyek valóban hatékonyak a szagok ellen, ám ezek nem titkoltan vegyszereket tartalmaznak. Az általuk a levegőbe kerülő vegyszermennyiség természetesen nem halálos, de hosszú távon - kevés szellőztetés mellett - akár egészségkárosító hatása is lehet. Ha egyáltalán nem szeretnél kockáztatni, állíts össze természetes alapanyagokból pot pourrit - és ismét használd a hő erejét! Kellemes, friss és igen intenzív illatot teremthetsz, ha tiszta vízben felforralod a pot purrit.

Olcsó és természetes megoldás, ráadásul az illat hosszan tart majd a lakásban.

 0000088631.gif


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 86
Heti: 739
Havi: 2 331
Össz.: 931 085

Látogatottság növelés
Oldal: FILLÉRES TISZTÍTÁS
NAGY ANYÁINK HÁZIPATIKÁLYA ÉS A RÁKRÓL - © 2008 - 2018 - tepesztalatok.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: yutube gyumocs salata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »